Nå møter han Thomás Martín Etcheverry fra Argentina i neste runde.

Ruud er i Kina og Beijing. På motsatt side av nettet var Jan-Lennard Struff. Tyskeren har vært «Ruud-dødaren» så langt i karrieren. Han har slått Ruud tre av tre ganger og aldri gitt bort ett sett.

Men etter fire settballer, en time og to minutter fredag ettermiddag var det omsider Ruud sin tur.

Ruud ledet første sett 3–0 etter 18 minutter, men 22 minutter senere hadde Struff utlignet til 4–4. Ruud vant første sett i tiebreak, mens andre sett gikk atskillig lettere: 6–3.

RUUDS NØTT: Jan-Lennart Struff hadde slått Casper Ruud tre ganger før fredagens kamp. Her er Struff mot Ruud i Monaco i april. Foto: ERIC GAILLARD / Reuters / NTB

Statistikken var på Struff sin side. Han har så langt vært en umulig nøtt for nordmannen. Han slo Ruud på grusen i Monte Carlo i 2017, på hard court i US Open i 2019 og nok en gang på grusen i Monte Carlo tidligere i år. De hadde spilt syv sett mot hverandre før fredagens kamp.

Ruud kan møte verdenstoer Carlos Alcaraz i kvartfinalen.

China Open er en ATP 500-turnering. Det betyr at vinneren får 500 ranking-poeng. 4. oktober starter en av sesongens største turneringer bak de fire Grand Slam-turneringene, da det er Shanghai Masters.

Den nyforelskede danske tennis-yndlingen Holger Rune er også videre i China Open.