Det opplyser Vipers i en pressemelding mandag.

«I krevende situasjoner er det ingenting som viser bedre samhold enn at alle involverte trekker i samme retning. I dag har klubben og alle enkeltspillere kommet til enighet om et lønnskutt. Trenerteamet har i tillegg gått med på en reduksjon i sin lønn, og fra før av er alle i administrasjonen delvis permittert fra sine stillinger», skriver klubben.

– Vi er fornøyde med å ha kommet til en enighet med spillerne og trenerteamet om en løsning. Klubben er nødt til å redusere kostnadene resten av sesongen, og dette var et viktig steg i riktig retningsier daglig leder Benedicte Løyland.

– En kollektiv avtale

Fædrelandsvennen har snakket med Katrine Lunde, som er talskvinne for Vipers-spillerne. Hun sier det ikke var vanskelig for spillerne å komme til enighet om en avtale.

– Det har vært et stort ønske fra spillerne om å bidra til å hjelpe, sier Lunde til Fædrelandsvennen.

Hun presiserer at det er snakk om en kollektiv avtale, og vil ikke gå inn på hvor mye spillerne nå må ned i lønn - verken i prosent eller kroner.

– Det er en personalsak.

Keeper-veteranen synes det er gledelig at Vipers er kommet et godt stykke på vei for å bedre den økonomiske situasjonen, men legger til at hun er spent på hvordan situasjonen vil bli fremover.

– Det som er sikkert er at vi setter veldig pris på at folk vil hjelpe, sier 43-åringen.

Kjemper for å unngå konkurs

Vipers Kristiansand kjemper for å unngå konkurs og har jobbet for å innhente flere millioner kroner fram til juni for å opprettholde likviditeten.

Tidligere mandag var de i møte med Kristiansand kommune.

Nylig ringte spillerne rundt til sponsorer i et forsøk på å avhjelpe situasjonen.

«Spillergruppa har hele tiden vært positivt innstilt til å finne en løsning. De har vist et ønske om å investere i klubben, og sammen har vi klart å finne en god løsning for alle parter», skriver Vipers mandag.

Takker partnere

Ledelsen takker videre også samarbeidspartnere, frivillige, supportere, privatpersoner og kommunen for å bidra i en vanskelig situasjon.

«Det er viktig å presisere at det fortsatt er en vei å gå, men vi er på vei i riktig retning, og vi ser positivt på å samle sammen de siste midlene klubben behøver for å komme seg gjennom sesongen», heter det i pressemeldingen.