På torsdagens pressekonferanse ble Southampton-manager Ruben Selles spurt om «håp er det eneste som kan stoppe Haaland».

– Vi jobber ikke ut fra håp. Vi jobber med fakta og med situasjoner vi kan kontrollere. Jeg tror ikke at en person kan forandre dynamikken til et lag på egen hånd, sier Selles om mannen som denne uken var tilbake på Manchester City-trening.

Erling Braut Haaland har scoret 28 mål på 26 kamper for Manchester City, men mistet lørdagens 4–1-seier over Liverpool. Da storspilte erstatteren Julian Álvarez i nordmannens fravær.

Selles mener at de andre spillerne «gjør det mulig for Erling».

– Så vi kan ikke fokusere bare på han. Hvis Erling er der, så spiller vi mot ham, men hvis ikke, så har de en som ble verdensmester med Argentina. Vi respekterer dem, men vi må gjøre ting på vår måte, sier Selles.

Álvarez scoret sitt 13. mål for sesongen i nedsablingen av Liverpool. Da VG spurte Pep Guardiola om hvordan han tilpasser laget sitt taktisk uten Haaland, svarte han enkelt og greit «med Julian», før han fullroste den argentinske 23-åringen.

– De spiller ikke ulikt med ham, det er bare at Julian og Haaland har ulike styrker. Vi kommer til å fokusere på hva de kommer med uansett hvem som spiller, sier Selles.