Sammen med landslagets analysesjef Andrew Findlay, så Ståle Solbakkens assistent, Kent Bergersen, Bodø/Glimt ta et stort steg mot seriegull på Aker stadion etter 2–0-seieren onsdag kveld.

Etter høstens storspill har Ola Solbakken fått uthevet skrift på «potensielle spillere»-listen til landslagsteamet. På direkte spørsmål fra VG om hvor mange plusser i boka de har notert på trønderenden siste uka, svarer Bergersen følgende:

– Det har blitt noen det, sier Solbakken-assistenten og smiler.

foto
Kent Bergersen under en av landslagets samlinger i Spania tidligere i år. Onsdag var han på plass på Aker stadion. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB

På seks døgn har spilleren Solbakken scoret to ganger mot José Mourinhos Roma, én gang i Drammen søndag, og et nytt mål i «seriefinalen» mot gullrival Molde.

Nettkjenningen onsdag kveld var sesongens sjette i Eliteserien. Det er nå han er brennhet.

– Det er selvfølgelig artig å bli lagt merke til. Men det beste er at jeg føler jeg har mye mer inne. Det er bare å fortsette å bygge videre på dette. Det ville gitt meg ennå mer motivasjon og en bekreftelse som forteller meg at alt egentlig er opp til meg selv. Gjør jeg det godt i Bodø, er det gode muligheter for at ting kan skje, sier Solbakken til VG om landslagsledelsens beskjed.

Én som er klinkende klar i sin tale, er Eurosport-ekspert Joacim Jonsson. Han mener Solbakken inn i troppen mot Lativa og Nederland i november.

– Solbakken må med i neste tropp. Han er annerledes enn de andre kantene. Han har fart og fysikk, men han er også blitt mye dyktigere til å ta valg med og uten ball. Norge må ta med formspillerne. Det er Solbakken, sier Jonsson til VG.

– Hva ville det gitt deg å bli med i en tropp?

– Enda mer motivassjon til å fortsette å levere. Det er klart det hadde vært motiverende, svarer Ola Solbakken.

PS: Landslagssjef Ståle Solbakken presenterer sin neste tropp tidlig i neste uke.