Gjermund Åsen løftet inn et frispark like utenfor hjørnet av sekstenmeteren, og i feltet fikk Fridjónsson akkurat hodet på ballen før den lå i nettet bak Karlstrøm.

Det ble kampens siste touch på ballen, og Lillestrøm kunne juble for 2–1-seier.

– Vi jobber hardt for det hver dag som en gruppe, og da smaker det ekstra godt. Det var fantastisk at den gikk inn, sier Åsen til Discovery+.

– Det er tøft. Vi lar de komme til for enkle ting, som vi har snakket om at vi skal stoppe før kampen. Det er enkeltfeil og at vi ikke er tøffe nok i duellene som gjør at vi taper i dag, sier Molde-spiller Ola Brynhildsen til Discovery+.

Ligakampene mellom Molde og Lillestrøm på Aker Stadion har en historie med sene scoringer:

• 2021: Thomas Lehne Olsen utlignet til 3–3 i det 89. minutt.

• 2019: Molde vant 2–1 etter selvmål av Lillestrøms Tobias Salquist fire minutter på overtid.

• 2018: Molde vant 2–1 etter scoring av Ibrahima Wadji to minutter på overtid.

• 2017: Molde vant 2–1 etter scoring av Stian Gregersen tre minutter på overtid.

I 2022 ble det nok en gang en sen scoring, men det første målet kom allerede i kampens 19. minutt.

Lillestrøm fikk innkast høyt i banen, og Vetle Dragsnes kastet ballen inn i feltet. Der stusset Molde-stopper Eirik Haugan ballen opp i luften, og keeper Karlstrøm hoppet opp for å plukke den.

Det klarte han ikke, og i stedet steg Lillestrøm-stopper Igoh Ogbu opp i luften og stanget ballen i mål foran klypene til Karlstrøm.

KEEPERTABBE: Igoh Ogbu knuste Jacob Karlstrøm og headet inn 1–0. Foto: Marit Hommedal / NTB

– Det føles godt. Det er det vi prøver å gjøre, så det er deilig å lykkes på det. Det er en fantastisk følelse å score, sier Ogbu til Discovery+.

– Hjelpeløst keeperspill, utbrøt Discovery-kommentator Petter Bø Tosterud.

– Jeg prøver å gå ut å plukke, og så feilberegner jeg. Den er på min kappe, sier Karlstrøm til Discovery+.

Og det var ikke første gang Karlstrøm, som var i den siste landslagstroppen til Norge, leverte tvilsomt keeperspill etter vinterens overgang fra Tromsø til Molde:

Utenom scoringen hadde Lillestrøm flere gode muligheter i det som var en meget solid førsteomgang fra Geir Bakkes mannskap.

Molde klarte på sin side ikke å produsere de store mulighetene, før Erling Moe kastet inn Magnus Grødem med drøye ti minutter igjen av ordinær tid. Han presenterte seg umiddelbart med et strålende nedtak, men skuddet ble blokkert ut til et hjørnespark.

Det påfølgende hjørnesparket ble svingt inn i boksen av Emil Breivik, og foran mål raget Kristoffer Haugen høyest og stanget inn utligningen.

På stillingen 1–1 endte Brynhildsen og Lillestrøm-forsvarer Vetle Dragsnes opp i en løpsduell, der Molde-angriperen endte opp med å gå i bakken i det han var på vei inn i feltet.

Hjemmelaget ropte på straffe, men dommer Kai Erik Steen lot det passere.

– Det er soleklart. Han sparker bak ham. Det er rart at de ikke ser det, men sånn er det. Vi får håpe det går med oss neste gang, sier Molde-trener Erling Moe til Discovery+ i det han ser situasjonen i reprise for første gang.

Da så det ut til å ende med poengdeling, men på overtid av overtiden fikk Lillestrøm frispark høyt i banen da moldenseren Tobias Svendsen ble lagt i bakken. Åsen løftet ballen inn i feltet, og innbytter Fridjónsson stusses den i mål.

OVERTIDSJUBEL: Lillestrøm-spillerne var ekstatiske etter Fridjonssons matchvinnerscoring. Foto: Marit Hommedal / NTB

Det ble det siste som skjedde, og dermed var det Lillestrøm som vant 2–1.

– Det er deilig, sier Bakke til Discovery+.