Han kom ikke – som han pleier – til TV 2-studio etter oppgjøret. Han tok i stedet heisen rett opp til rommet sitt på hotellet i Stavanger.

– Jeg håper at Magnus tenker på at han fikk til en bra åpning. Og at han ikke finner redningene på slutten, kan man ikke helt forvente, sier søster Ellen Carlsen i TV 2-studio.

Carlsen hadde på forhånd fire strake remiser i Norway Chess – men hadde i samtlige fire partier vunnet på armageddon og dermed tatt med seg viktige poeng etter de spesielle reglene i denne turneringen.

Karjakin tapte lørdag mot Carlsens VM-rival senere i 2021, Jan Nepomnjasjtsjij.

Her kan du spille gjennom partiet (ekstern lenke)

«KNILSER»: Sergej Karjakin og Magnus Carlsen hilser på corona-vis før partiet. Foto: Lennart Ootes

TV 2-prosenten var 92 for Karjakin-seier, men russeren fikk etter hvert dårlig tid. TV 2-ekspert Jon Ludvig Hammer så derfor muligheten for at Carlsen med svarte brikker skulle redde partiet. Selv datamaskinene hadde trøbbel med å beregne hvordan det skulle gå, men Karjakin rodde etter hvert i land seieren.

Magnus Carlsen og Sergej Karjakin møttes i VM-matchen i 2016 og er begge 1990-modeller.

Ungareren Richard Rapport leder fortsatt Norway Chess etter å ha spilt remis i langsjakkpartiet mot Jan Nepomnjasjtsjij søndag. Russeren vant imidlertid på armageddon og befestet dermed 2. plass i turneringen. Rapport har 9,5, Nepomnjasjtsjij 8,5, Sergej Karjakin 7, mens Carlsen har falt ned til 4. plass med sine 6 poeng.

Den andre norske deltageren, Aryan Tari, tapte sitt parti mot Alireza Firouzja. Dermed ble det null av seks mulige poeng for de norske søndag.