Hevder Hirscher legger opp

Østerrikske medier melder at alpintkongen er ferdig.

Publisert

Han har vunnet, vunnet og vunnet. Nå er Marcel Hirscher ferdig. Foto: ALBERT GEA / Reuters / NTB Scanpix

Alpinstjernen Marcel Hirscher (30) vil kommende uke offentliggjøre at han har bestemt seg for å legge opp, melder flere østerrikske medier fredag.

Det gjør de samtidig med at Østerrikes skiforbund har innkalt til pressekonferanse med Hirscher i Salzburg onsdag. Seansen har fått tittelen «tilbakeblikk, innsyn og perspektiver».

Kona Laura, hans nyfødte sønn og en nedadgående motivasjon skal være grunnene til at 32-åringen nå er ferdig i alpintbakken.

Les også

Kristoffersen forstår at han ble kalt egoist: – Jeg er alltid ærlig, og da får du også sannheten

To OL-gull

Hirscher har vunnet verdenscupen sammenlagt åtte ganger, flere enn noen annen. Han har også vunnet slalåmcupen og storslalåmcupen seks ganger hver. I tillegg har han to OL-gull og fem VM-gull.

Noen har lurt på om han ville fortsette til han slår Ingemar Stenmarks rekord på 86 verdenscupseirer. Hirscher står med 67.

Veteranen har holdt østerrikske skifans på pinebenken med tanke på sine framtidsplaner. I slutten av juli sa han at han ennå ikke hadde bestemt seg. Han berammet en pressekonferanse 6. august, men utsatte den deretter «til sommeren er over».

«Marcel den store»

Nå skal han ha bestemt seg for å slutte. Kronen Zeitung og Kurier , to av Østerrikes største aviser, er blant mediene som melder at Hirscher legger opp.

«Marcel den store er ferdig» skriver Kronen Zeitung i innledningen av sin artikkel.

Om han gjør det, mister Henrik Kristoffersen sin aller skarpeste konkurrent.

(@NTB / 100% Sport)

Publisert