Den tapende 2022-finalisten Lillestrøm slo ut den tapende 2023-finalisten Bodø/Glimt med 4–2 på Aspmyra. Det var også Lillestrøms første seier på Aspmyra på ti år.

– Offensivt er det en bra kamp. Men det var en total mangel på ærgjerrighet i å forsvare seg. Vi slurver med å jobbe hjem, oppsummerer Glimt-trener Kjetil Knutsen til Avisa Nordland etter kampen.

– I dag blir det omtrent mål hver gang de nærmer seg 16-meteren, fortsetter han.

Kjetil Knutsen

– Vi er altfor dårlig én-mot-én i noen situasjoner. Vi henger ikke med og blir spilt av i flere situasjoner, Det er jævlig skuffende, sier Glimt-stopper Brede Moe til Avisa Nordland etter kampen.

– Jeg er litt stum akkurat nå, følger han opp.

Også Patrick Berg er innom én-mot-én-spillet i sin oppsummering om hvor det ikke fungerte i dag.

– Det er altfor enkle mål vi slipper inn i dag. Synes én-mot-én-spillet vårt i dag er altfor dårlig. De kommer seg forbi oss hver gang, da blir det vanskelig å holde igjen tett bakover, sier Patrick Berg til avisen etter kampen.

– Det var perfekte forhold hjemme på Aspmyra også svikter vi på den måten, det er så klart skuffende, sier han.

  • Det var første gang siden 6. november 2022 et lag scoret fire mål på Aspmyra. I den kampen vant likevel Glimt – 5–4 mot Viking.

  • Det var første gang siden 30. juli i fjor sommer et lag vant med to mål på Aspmyra. Da vant Tromsø 0–2.

STORT SMIL: Gjermund Åsen og Lillestrøm hadde størst grunn til å smile i dag. Foto: Mats Torbergsen / NTB

– Litt rotete. De straffer oss ganske hardt, men føler vi har mye å gå på, sa Glimt-spiller Fredrik Bjørkan til Avisa Nordland i pausen.

Men anført av Gjermund Åsen og Felix Vá var det bortelaget som hadde mest å gå på i 2. omgang.

Duoen sendte Lillestrøm opp i 2–3 rett etter pause, før Ruben Gabrielsen økte ledelsen til 2–4 på corner i det 62. minutt.

– Jeg trengte en scoring nå, jeg har ikke scoret på lenge. Etter to selvmål trenger du å rette opp inntrykket litt, så det var deilig, sier Gabrielsen til NRK etter kampen.

Corneren var for øvrig Lillestrøms eneste i kampen – mot Bodø/Glimts 17.

Dermed er Lillestrøm videre til fjerde runde av cupen. Den trekkes i kveld klokken 21:30.

2–4: Ruben Gabrielsen satte inn kampens sjette mål. Foto: Mats Torbergsen / NTB
  • 0–1: Åsen ga gjestene en drømmestart allerede etter tre minutter. Med innsiden av foten skrudde 32-åringen ballen via lengste stolpe og i mål, etter et godt forarbeid av Felix Vá og Henrik Skogvold.

  • 1–1: Håkon Evjen og svarte kvarteret senere og utlignet til 1–1. Avslutning via Ruben Gabrielsen og i bue over Christiansen i mål.

  • 1–2: Felix Vá fikk æren av å avslutte et godt Lillestrøm-angrep regissert av Gjermund Åsen og Henrik Skogvold. Assisten sto Eric Kitolano for.

  • 2–2: Jens Petter Hauge skapte balanse i regnskapet fem minutter før pause.

I pausen gjorde Glimt to bytter: Brice Wembagono inn for Fredrik Sjøvold, og Nino Zugelj inn for Jens Petter Hauge.

  • 2–3: Vá får lagt inn til Åsen etter et strålende forarbeid på venstresiden. Fra straffemerket blåser angriperen ballen opp i nettaket og sendte Lillestrøm i ledelsen på ny.

  • 2–4: På corner treffer Ylldren Ibrahimaj hodet til Ruben Gabrielsen. Gabrielsen er overlegen i luften og sender ballen i krysset bak Kjetil Haug.