26-åringen fra Oslo leverte sin beste kamp for Kolstad, og kanskje den beste i hele karrieren.

– Det er lenge siden jeg har sett Magnus Abelvik Rød så dominerende på dette nivået, sier Handballkanalens kommentator Peder Seierstad. Stemningen var euforisk i Trondheims storstue. 8640 tilskuere er rekord for Champions League denne sesongen.

Sander Sagosen sier at «mannen går på vannet».

– Det får være Sander sine ord. Flere leverte en veldig god kamp, men jeg er glad for å bidra på den måten jeg gjør, spesielt i andreomgang, sier Abelvik Rød til Adresseavisen.

Kolstad kjørte over Kent Robin Tønnesens nye klubb i 2. omgang og vant de siste 30 minuttene 22–15.

– Det er outstanding, sier Sagosen til Adressa etter seieren over den franske mesterklubben han spilte for i tre sesonger.

Kolstad kom fra gigantseieren over Kiel og tap for Aalborg i Danmark. Oppturen var enorm mot stjerner som Nikola og Luka Karabatic, Luc Steins, Kamil Syprzak, Elohim Prandi og Andreas Palicka.

Kolstad startet bra med Sagosen, Johannessen og Abelvik Rød. Sagosen bød på et par lekre detaljer. Blant annet fintet han vekk legenden Nikola Karabatic.

– Pølsebua, kommenterte Peder Seierstad.

Hjemmelaget hang med til 11–11 ni minutter før pause. Men inn mot hvilen tok PSG over.

Kolstad slet med å få tak på den 207 cm høye polakken på strek. Kamil Syprzak satte alle sine fem skudd før pause i mål og ble godt fulgt opp av Elohim Prandi på bakspillerplass.

PSG ledet 16–14 halvveis. Det kunne vært mer om målvakt Lars Eggen Rismark ikke hadde kommet inn med et par gode redninger. Men Kolstad var på skuddhold av poengene.

STERK MOT GAMLEKLUBBEN: Sander Sagosen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Etter 10 minutter i 2. omgang sendte Magnus Abelvik Rød Kolstad i ledelsen 25–24. Kolstad-kjempen kom voldsomt ut fra pause. Sammen med Gøran Johannessen nøt han godt av Sagosens pasningskvaliteter på høyeste nivå.

Forsvarsspillet ble klart mer aggressivt rundt Vetle Eck Aga. Torbjørn Bergerud kom inn igjen i mål med redninger.

Plutselig var det Kolstad som kjørte kampen. Rød fortsatte storspillet og fikk med seg Simen Lyse, Adrian Aalberg og Henning Limstrand. Lyse, som nylig debuterte på landslaget, leverte seks scoringer i kampen.

Kolstad ledet med fire 12 minutter før full tid etter en ny bombe fra Abelvik Røds venstrearm.

Resten ble en trøndersk håndballfest av ypperste merke.

Med 8640 tilskuere har klubben samlet hele 26 493 på sine fire første hjemmekamper i Champions League.

Kolstad spiller returkamp mot PSG allerede onsdag i neste uke. Da spilles kampen i Stade Pierre de Coubertin i Paris.

Med denne seieren er Kolstad fortsatt for fullt med i kampen om en av de to første plassene i gruppespillet. De gir direkte plass i kvartfinalen til våren.