Den svenske trioen Emma Ribom, Maja Dahlqvist og Johanna Hagström tok seg igjen til en sprintfinale, som i finske Ruka for én uke siden, og viste igjen at de er suverene i disiplinen.

Til slutt var det Ribom som spurtet til seier foran lagvenninnen Maja Dahlqvist, etter at sistnevnte lenge hadde kontrollert finaleheatet.

– Jeg følte meg veldig sterk i dag. Jeg vet ikke, det er en drøm som går i oppfyllelse å vinne enda et renn, sier Ribom, som var best også forrige helg, til arrangøren

Samtidig viste Tiril Udnes Weng igjen at hun har tatt steg før denne sesongen og for alvor er ei å se opp for, med sin andre strake tredjeplass i en verdenscupsprint. Riktignok slått av svenskene begge ganger.

– De er et lite nivå bedre, men jeg føler jeg er nærmere og i en bedre posisjon enn i fjor. På en rå dag og en litt mer offensiv dag kan jeg kanskje utfordre de litt mer, sier Udnes Weng til VG om svenskene.

Både ut fra start og inn på oppløpet var det nettopp de gule og blå som var klart best, med sin fart. Det skaper noe hodebry for sammenlagtleder Udnes Weng som jakter sin første verdenscupseier. For hvordan slår man svenskene?

– De er raske ut, så jeg har ikke sjans til å «matche» dem der. Det er en stor svakhet jeg har, at jeg ikke er så kjapp, hverken ut fra start eller inn til mål. Kanskje min største mulighet er å gå steinhardt hele veien. Det er ikke så lett, det er veldig forskjellig fra løype til løype også, sier Udnes Weng til VG.

For de øvrige norske kvinnene ble det en tyngre dag på Lillehammer. Kristine Stavås Skistad som imponerte med seier i sprinten på Beitostølen, og som tok seg til finalen i finske Ruka forrige helg, fikk det tyngre under lørdagens sprint på Lillehammer og røk allerede i prologen.

Tungt ble det også for Ane Appelkvist Stenseth som havnet sist i sitt kvartfinaleheat.

Av de ti norske kvinnene som tok seg til kvartfinalene, var det kun tvillingsøstrene Lotta og Tiril Udnes Weng og 19 år gamle Maria Melling Hartz som tok seg videre til semifinalene. Der røkt Hartz ut og det ble fall for Lotta som ikke tok seg videre. Tiril nok en gang tok seg til finalen.