Casper Ruud spilte for en semifinale i China Open. Og det ble en enorm start på kampen for nordmannen.

Carlos Alcaraz hadde fem breakballer i første game, men Ruud sto imot. De leverte noen lange og intense ballvekslinger - men etter hele 15 minutter tok Ruud gamet på egen serve. Det neste gamet gikk på noen få minutter da Ruud brøt serven til verdenstoeren. Etter 24 minutter ledet Ruud 3–0. En fabelaktig start for verdensnier Ruud.

men etter 39 minutter var de like langt, 3–3. Etter 44 minutter ledet spanjolen for første gang etter at han tok fire strake game, som ble til fem strake. Verdenstoeren briljerte da han omsider kom i gang og varierte godt i spillet. Kineserne på tribunen måpte. Det var spinnvill tennis.

– Jeg er veldig glad, som slår en spiller som Casper. Det var en veldig tøff start. Men jeg er glad for at jeg fant åpningene og løsningene. Det ga meg selvtillit, sier Alcaraz til stadionspeaker i Beijing på Eurosports sending.

SLO RUUD IGJEN: Carlos Alcaraz slo Casper Ruud 2–0 i sett på hard courten i Beijing mandag. Foto: FLORENCE LO / Reuters / NTB

Etter 54 minutter tok Alcaraz settet. 50 minutter senere var kampen over.

– Dette er mannen som skal ta over for de beste spillerne vi har hatt i historien, sier Eurosport-kommentator Sverre Krogh Sundbø om Alcaraz.

Vinneren i China Open får 7,3 millioner kroner, mens tapende finalist får 3,93 millioner kroner. Casper Ruud får med seg 1,07 millioner kroner fra Beijing som kvartfinalespiller.

Alcaraz møter vinneren av Grigor Dimitrov og Jannik Sinner. I den andre semifinalen møter Alexander Zverev Daniil Medvedev.

Slik fikk du ikke se Ruuds motstander på hard courten mandag:

Alcaraz og Ruud har møtt hverandre tre ganger tidligere. Først i kvartfinalen på grusen i Marbella 2021, deretter i finalen i Miami Masters før de sto på hver sin banehalvdel i Grand Slam-finalen i US Open i fjor. Før mandagens kamp hadde Ruud bare tatt et eneste sett mot spanjolen.

Det er andre gang i årets China Open at Casper Ruud møter en motstander han aldri har slått. Tidligere i turneringen slo han tyske Jan-Lennard Struff i fjerde forsøk.

Denne uken starter Shanghai Masters. Verdensener Novak Djokovic har trukket seg fra ATP 1000-turneringen. Serberen returnerer mest sannsynlig til ATP touren i Paris på tampen av oktober.