Christiansen klokket inn på tiden 7.31,48, bare 1,49 sekunder bak den italienske gullvinneren Gregorio Paltrinieri. Franske Logan Fontaine tok bronsen.

26-årige Christiansen tok VM-bronse på favorittdistansen 1500 meter fri tirsdag.

– Det skal ikke stikkes under stol at dette var deilig. Fjorårets sesong var preget av mye sykdom, men i høst fikk jeg orden på det. Jeg har jobbet en del teknisk og kommet meg tilbake i godt gammelt driv. Det føles som jeg er tilbake der jeg var før, sier Christiansen til NTB.

Romerikingen har hatt noen tunge sesonger etter ikke å ha fått trent skikkelig i løpet av to år med coronapandemi. Tokyo-OL ble en stor skuffelse for svømmeren fra Lillestrøm.

Jon Jøntvedt var også i aksjon på samme distanse som Christiansen. Han endte til slutt på 18.-plass med tiden 7.55,93.

Silje Slyngstadli fikk en tyngre dag i kortbanebassenget i Melbourne lørdag. Bergenseren endte på den sure 5.-plassen i det femte kvalifiseringsheatet på 50 meter bryst, bare tre skarve hundredeler bak 4.-plassen. Det er de fire beste som går videre til semifinalen fra hvert heat.

Christoffer Tofte Haarsaker fikk heller ingen drømmedag da han endte sist av de sju startende i det åttende heatet på samme øvelse.