I Molde "eier" han høyrebackplassen, men på landslaget har Martin Linnes blitt flyttet over på motsatt side. Grunnen: Olympiakos-proff Omar Elabdellaoui, som blant annet har imponert i Champions League denne høsten.

Linnes ble lenge linket til Besiktas i høst, men den tyrkiske storklubben klarte ikke å komme til enighet med Molde om en overgangssum. Enn så lenge må han derfor finne seg i å være et par hakk bak Elabdellaoui på karrierestigen.

— Jeg har jobbet tett med Omar i mange år, og vi har fulgt hverandre fra U21-landslaget og hele veien oppover. Han er et lite stykke foran meg, men jeg jobber beinhardt for å ta ham igjen og etter hvert krype forbi, sier Linnes til Rbnett.

Nærmer seg fast plass

23-åringen ble tatt ut på landslaget for første gang for cirka et år siden, og siden den gang har han spilt ti kamper med flagget på brystet. Han er ikke "bankers" på laget ennå, men han har aldri vært nærmere.

— Jeg har etablert meg i troppen, og jobber for å etablere meg fast på laget. Det er viktig at jeg tar sjansene jeg får, sier han.

Linnes spilte da Norge slo både Malta og Bulgaria, og leverte varene på den noe uvante venstrebackplassen. Han gjorde også en fin

figur da han ble byttet inn i 2. omgangen mot Estland tirsdag.

— Jeg forventer ikke å starte mot Aserbajdsjan søndag, men jeg håper jeg gjør det. Jeg er klar, sier han.

- Kan nå ekstremt langt

Per-Mathias Høgmo vil ikke kommentere overfor Rbnett om Linnes er tiltenkt en plass i startelleveren kommende søndag, men han er full av lovord om Molde-backen.

— Jeg er veldig glad for den utviklingen han har vist. Han har tatt steg én mot én defensivt, og har virkelig blomstret fremover på banen. Han har scoret, notert seg for mange assists og har vist at han behersker å spille på begge sidene, sier Høgmo.

Linnes selv har aldri lagt skjul på at han drømmer om å bli utenlandsproff, og selv om Besiktas-muligheten glapp i høst, kommer det trolig flere muligheter for 23-åringen.

— Han har vist et veldig stort potensial, og jeg tror han kan nå ekstremt langt, sier Høgmo.