Nyt denne følelsen, folkens! Fire seire på rad. Nyt denne kvelden. Dette er lenge siden vi har opplevd. Se målene om igjen og om igjen. Glem sommerværet, naboen og fartsboten. Nyt dette – fordi du fortjener det!

Har du tapt ditt hjerte til et fotballag, må du være forberedt på oppturer og nedturer.

De siste årene har stort sett bestått av en endeløs rekke med skuffelser. Nettopp derfor blir denne oppturen så ufattelig god. Alle de knallharde slagene i trynet er erstattet av champangne, fløyel og lakrisbåter. Det er lov å klype seg selv i armen. Fire mål på bortebane! Ni mål på to kamper.

Vi slår Odd i Skien. Fagermo er sur. Alt er en discodans på tornefrie roser!

Javisst er vi ekstremt effektive. Og Fagermo har rett i at det var en merkelig fotballkamp i første omgang, men for oss med mørkeblått blod i årene var det først og fremst merkverdig vakkert.

I dag har vi en matchvinner i hver ende av banen. I mål har Rune Almenning Jarstein to fantomredninger som gjør at vi holder nullen. Foran mål har vi en 18 åring med målteft og selvtillit.

Ledermålet er en iskald utnyttelse av feil i Odd-forsvaret. 2-0 handler om å være på rett sted. Begge scoringene med eks-flopp Trond Olsen som servitør. Så scorer Nisja på målgivende fra Børven, og akkurat i det nervene kom tilbake etter Frode Johnsens utlikning så banker Martin Ørnskov ballen i krysset.

Det var ingen 5-0 kamp mot Sandnes sist helg, og det var vel ingen 4-1 kamp mot Odd heller. Vi er først og fremst effektive, spillemessig er det variabelt. Vi mister fortsatt ballen for lett, og midtforsvaret har altfor mange svake oppspill. Vi må bli flinkere til å forsvare oss med ballen i laget.

Samtidig er det jo fantastisk at vi vinner 5-0 og 4-1 uten at vi imponerer voldsomt spillemessig. Det betyr at vi fortsatt har mye å gå på, det var også Jonevrets melding etter kamp. Kjell Jonevret er for øvrig en åpenbaring i disse kampintervjuene med fine kommentarer og god humor.

Hva er det Jonevret har gjort med dette laget? Han har gjort noen enkle grep, det mest åpenbare er innføringen av Veton og Gyan i laget. Begge to har spilt strålende denne sommeren. Veton har nå fem mål og har selvtillit som forbildet Balotelli.

Gyan rydder stort opp på midten, samtidig som han fordeler baller klokt og nøyaktig. I dag var også Ørnskov langt bedre og kronet det hele med et fantastisk frisparkmål.

Vi må også skryte av fantastisk fremmøte av Hordene på dagens bortekamp. I vår stod det ofte bare en håndfull pølsespisende fans på bortetribunen, i dag må det ha vært nærmere 150 stykker som sang seieren hjem. Strålende innsats!

Fire strake seire og 9 mål på to kamper er uhyre sjelden kost for Vikingfans. Nå syntes jeg vi skal unne oss følelsen av å kunne gå på vannet helt til neste søndag. Viking-spillerne skal også nyte dette, men jeg håper Kjelle får dem ned på bakken i tide for FFK-kampen. For nå vil vi ha mer!!

Hva mener du? Hva har Jonevret gjort med denne gjengen?