Den største påskjønnelsen får TIL-spillerne om laget kommer til det lukrative gruppespillet i Europaligaen.

Om TIL skulle klare å slå ut Partizan Beograd i play-off til Europa League, vil klubben få i underkant av ti millioner kroner fra Det europeiske fotballforbundet (UEFA).

I tillegg kommer prestasjonsrettede inntekter i gruppespillet, publikumsinntekter og mulige salg av TV-rettigheter.

— Av overskuddet i europacupen har vi avtalt at spillerne skal få cirka 30 prosent, bekrefter administrerende direktør i TIL, Stig-Ove Sandnes.

Det vil si at om overskuddet for TIL i europacupen for eksempel skulle bli ti millioner kroner, får «Gutan» tre millioner kroner til fordeling.

- Er dette en grei fordeling eller litt mye?

- Det er det vi har avtalt, da. Klubben og spillerne er fornøyde, svarer Sandnes.

Bonus som fortjent

TIL-direktøren mener spillerne må få sin del av kaka, når laget presterer godt.

- Ja, det er begrunnelsen bak dette. Hvis vi greier å komme inn i Europaligaen, har spillerne prestert så godt at det ikke er mer enn rett og rimelig at de skal få sin andel av det, sier direktøren.

Søndag spiller TIL kvartfinale mot 1. divisjonslaget Glimt i cupen. Det kan bli cupfinale for TIL for første gang på 16 år.

Et cupgull vil gi «Gutan» én million kroner til fordeling, bekrefter Sandnes.

Hans Åge Yndestad er en av dagens mest rutinerte TIL-spillere. Han tar absolutt ingen bonus på forskudd.

- Vi har aldri vært noe spesielt god i cupen. Det er en liten bonus som ligger der og råtner, sier han med et smil.

Bonus for gull og sølv

Yndestad understreker at TIL de siste årene har vært i en tøff periode økonomisk, og at spillerne har stor forståelse for det.

- Vi vet at klubben trenger å få inn sårt tiltrengte midler. At vi kan få noe i bonus, er ikke noe tenker på. Vi må først levere på banen, sier Yndestad.

I Eliteserien har TIL bonus for gull og sølv i 2012. Seriegull vil gi 1,5 millioner kroner, mens 2. plass gir 800.000 til fordeling blant spillerne. Men det spørs om ikke dét toget er gått..

PS! TIL får også noen pene utbetalinger fra noen av sponsorene ved suksess:

— Ja, det er noe bonus tilknyttet noen samarbeidsavtaler. Vi får ikke minst en større andel av cupkassa ved suksess, så cupen er fin å vinne økonomisk, sier Stig-Ove Sandnes.