Etter det Fædrelandsvennen erfarer ønsker Odd å hente Kleiven allerede i dette overgangsvinduet. Også før sesongstart var telemarkingene interessert i midtbanespilleren.

— Vi har sjekket litt rundt, men vi har ikke penger til å hente spillere nå, svarer Odd-trener Dag Eiliv Fagermo når Fædrelandsvennen spør om klubben ønsker å hente Christer Kleiven til Skien før overgangsvinduet stenger 31. august.

Fagermo legger ikke skjul på at han er tilhenger av Kleiven.

- Han passer perfekt i vårt 4-3-3-system, som indreløper. Han må ikke spille i alle andre posisjoner, som han har gjort de siste årene. Han bør spille indreløper for å få ut sitt fulle potensial. Det er min mening, sier Fagermo, som gjentar at de ikke vil hente Kleiven nå.

— Det er umulig. Han har kontrakt med Stabæk, og vi har ikke tenkt å kjøpe noen spillere for øyeblikket.

Ingen kommentar

Selv sier Kleiven, som har vært et av få lyspunkter på et tamt Stabæk-lag i år, at han forholder seg til kontrakten med klubben.

— Jeg bruker ikke tid på andre ting enn å hjelpe Stabæk i den situasjonen de er i, sier Kleiven.

Dersom det ikke blir noe av en overgang i dette vinduet, så har Kleiven en avtale med Stabæk om at klubben skal legge til rette for at han kan spille i en toppklubb også neste år, dersom bæringene rykker ned.

- Alle ønsker å spille på høyest mulig nivå. Men det er ikke det som er fokuset mitt nå. Jeg føler vi har en positiv greie på gang her og Stabæk er en veldig fin klubb, sier Kleiven.

Men akkurat nå virker et nedrykk meget sannsynlig. Laget ligger sist i eliteserien med syv poeng opp til sikker plass, til tross for seier og ny Kleiven-scoring – hans tredje for sesongen – mot Sandnes Ulf i helgen.

Kleiven ønsker ikke å kommentere Odd-ryktene, men henviser til sin agent, Jack Karadas.

Heller ikke han vil gi noen kommentar.

«Det er dessverre ikke så mye å si ennå», skriver Karadas i en tekstmelding til Fædrelandsvennen.

Hilste på gamle venner

Start-trener Mons Ivar Mjelde hadde en prat med Kleiven etter kampen mot Ull/Kisa, hvor 23-åringen var på plass for å hilse på gamle lagkamerater.

— Vi snakket om kampen, sier Kleiven.

Administrerende direktør Magne Kristiansen vil ikke svare på om Kleiven, som forlot klubben etter nedrykket i fjor, også står på Starts ønskeliste.

- Vi jobber en del med forberedelser til 2013-sesongen, men vi vil ikke kommentere enkeltspillere.

Mjelde har tidligere sagt at Start ser på sørlendinger som spiller på høyt nivå med tanke på neste sesong.

- Det er helt riktig. Vi ønsker en stamme av gode, lokale spillere, sier Kristiansen.

Bærebjelke

— Hva skal jeg si. Start er min klubb. Men jeg har ikke tenkt så mye på om jeg skal tilbake igjen, forteller Kleiven, som i år har debutert på det nyetablerte U23-landslaget og som scoret i sin første kamp der.

- Det er litt rart å si, men jeg føler jeg har fått et løft, selv om vi har hatt en tøff sesong. Det har vært spennende og utviklende for meg det å gå fra å være en ganske urutinert spiller i Start, til å bli bærebjelke og kaptein i en ny klubb, sier Kleiven.