LONDON: Jobben er gjort, gullet er levert.

Endelig kan Tom Selvik hvile. Etter fem år med et enormt arbeidstempo og store forsakelser som norsk landslagstrener i padling kan han finne seg en roligere jobb.

— Jeg prøvde å telle antall timer jeg hadde brukt på padlingen. Men jeg ble nesten deprimert av det, forteller Selvik til aftenposten.no - lykkelig og glad etter Eirik Verås Larsens råsterke gull.

På grensen

Landslagstreneren er ved nyttår ferdig i jobben. Hva han skal jobbe med da, det vet han ikke. Men det blir i hvert fall brukt mer tid på familien.

De siste sju ukene har han plassert kona Sigrun og deres tre barn på Kypros, slik at han har kunnet jobbe med alle mulige detaljer for å få de norske OL-padlerne til å prestere i London.

- Løpet har vært helt på grensen for hva familielivet tåler, forteller Selvik.

Vasaloppet med Holmann

Innsatsen har ikke gått gullvinner Eirik Verås Larsen hus forbi. Han fremhevet innsatsen til Selvik sammen med blant andre sin kone Mira og personlige trener Ørjan Madsen.

Nå skal Selvik - som selv var OL-deltaker i Atlanta i 1996 - bruke mer tid på barna Noor Ingrid (11), Martina (8) og Martinus (1/2 år).

Dessuten skal han gå Vasaloppet sammen med en annen norsk padlelegende, den tredoble olympiamesteren Knut Holmann.

- Det er vemodig å skulle gi seg nå. Det har vært en veldig krevende jobb, men når Eirik nå har vunnet gull, så har det vært verdt det.