DANMARK – NORGE 2-1

HERNING: Både Danmark og Norge hadde mer enn nok sjanser i fredagskveldens oppgjør i Herning.

Men ingen av lagene var særlig dyktige foran mål – og dermed ble det med to danske og én norsk scoring.

Førstemann til å notere seg for scoring var William Kvist. Midtbanemannen ristet av seg Per Ciljan Skjelbred og headet inn Christian Eriksens corner etter bare 13 minutters spill.

Eriksen fortsatte å markere seg. I det 19. minutt gled Tottenham-spilleren forbi en rekke norske spillere. Til slutt var han alene med Rune Almenning Jarstein – men den klubbjaktende keeperen vartet opp med en sterk redning.

Ikke lenge etter måtte Eriksen byttes ut med skade da Vegard Forren dundret inn i ham.

I det 26. minutt kom Norges første store sjanse. Omar Elabdellaoui viste fint initiativ på høyresiden. Innlegget endte opp hos Tarik Elyounoussi, som avsluttet brukbart, men danskene fikk avverget.

Pedersens kjempesjanse

Etter drøye 34 minutter fikk Marcus Pedersen sin første kjempesjanse for kvelden. Elyounoussi leverte en stikkball som sendte Pedersen gjennom dønn alene med Stephan Andersen. Men med tåa pirket Pedersen ballen like utenfor danskenes venstre stolpe.

Etter pause var både Peter Ankersen og Michael Krohn-Dehlin like ved å bli målscorere, uten å lykkes.

En halvtime før slutt var det duket for debut for både en debutant og et comeback. Da kom Mats Møller Dæhli kom inn for Per Ciljan Skjelbred, mens Morten Gamst Pedersen erstattet Tarik Elyounoussi. Begge leverte fine innhopp.

I det 78. minutt kom den norske scoringen. Morten Gamst Pedersen leverte et strålende gjennomspill til navnebror Marcus Pedersen. Ved første øyekast så det ut som om Marcus var offside, men målet ble godkjent.

Denne gangen lyktes spissen, som kontrollert satte ballen bak Stephan Andersen til sitt første landslagsmål.

Jomfrumålet kom i hans femte landskamp.

Hawaii-fotball

Resten av kampen ble tilnærmet Hawaii-fotball. Både Danmark og Norge hadde kjempesjanser, og det skulle bli danskene som utnyttet det til å ta seieren.

For i det siste ordinære minuttet lyktes så danskene. Nicolai Boilesen sto dønn alene på bakerste stolpe og kunne heade inn 2-1 etter innlegg fra Peter Ankersen.

Dermed ble det hjemmeseier foran 6084 tilskuere på kampen i den lille byen Herning på Midtjylland.

FAKTA

Danmark – Norge 2-1 (1-0)

MCH Arena

6084 tilskuere

Mål: 1-0 William Kvist (14), 1-1 Marcus Pedersen (78), 2-1 Nicolai Jørgensen (90).

Dommer: Peter Schörgenhofer, Østerrike.

Gult kort: Niki Zimling (34), Danmark, Stefan Johansen (49), Norge.

Lagene:

Norge (4-4-2): Rune A. Jarstein – Omar Elabdellaoui (Martin Linnes fra 86.), Tore Reginiussen, Vegard Forren, Tom Høgli (Jørgen Skjelvik fra 64.) – Per Ciljan Skjelbred (Mats Møller Dæhli fra 60.), Stefan Johansen (Magnus Wolff Eikrem fra 74.), Ruben Yttergård Jenssen, Tarik Elyounoussi (Morten Gamst Pedersen fra 60.) – Ola Kamara (Mohammed Abdellaoue fra 74.), Marcus Pedersen.

Ubenyttede reserver: Ørjan Håskjold Nyland, Sten Grytebust – Stefan Strandberg, Anders Konradsen.

Danmark (4-2-3-1): Stephan Andersen – Lars Jacobsen (Peder Ankersen fra 46.), Simon Kjær, Daniel Agger, Nicolai Boilesen – Niki Zimling (Casper Sloth fra 46.), William Kvist – Emil Larsen (Kasper Kusk fra 75.), Christian Eriksen (Nicolai Jørgensen fra 41.), Michael Krohn-Dehli – Nicklas Bendtner (Viktor Fischer fra 60.).

Ubenyttede reserver: Kasper Schmeichel – Leon Andreasen, Nicklas Helenius, Jesper L. Juelsgård.

England – Chile 0-2 (0-1)

Mål: 0-1 Alexis Sanchez (7), 0-2 Sanchez (90).