Sogndal forverret Solskjærs fryktelige rekke: – Vi er veldig skuffet

Nå har Ole Gunnar Solskjærs menn tre strake tap.

Publisert:

Ole Gunnar Solskjær og Molde er inne i en tøff periode. Foto: NTB scanpix

Etter Sogndals 2–1-seier på Aker Stadion tirsdag, blir Moldes fryktelige rekke enda verre.

Nå står Ole Gunnar Solskjærs Molde med tre strake tap i Eliteserien. I tillegg har de ikke vunnet på fem kamper, siden 4–0-triumfen over Vålerenga 17. april.

I stedet for en sårt etterlengtet opptur endte fotballens store festdag i en ny porsjon hodebry for Molde-trener Solskjær.

– Vi er veldig skuffet. Vi kom ikke opp på det nivået vi er nødt til for å vinne kamper i Eliteserien. Det handler om kvalitet og tempo. Vi slipper inn enkle mål og scorer ikke nok, sier Solskjær til Eurosport etter kampen.

Han sammenligner situasjonen litt med den Molde sto oppe i forrige sesong. Da måtte laget også jobbe seg gjennom en tung periode.

– Men jeg er mer bekymret nå enn da. Den gangen hadde vi ikke spillermaterialet, det har vi nå.

Les også

Edvartsen: – De tekstmeldingene jeg sendte, var langt over streken

Sogndal endte vond statistikk

Sogndal fortsetter på sin side poengfangsten og gjorde slutt på det som har vært en meget svak 16. mai-statistikk.

Sogndal har vært Eliteseriens svakeste lag på 16. mai. 15 ganger hadde laget spilt kamp på fotballens nasjonaldag foran tirsdagens oppgjør i Molde, og 11 av dem hadde endt med tap. Kun én seier var fasiten, viste statistikk utarbeidet av Eurosport.

– Jeg følte vi var det beste laget stort sett hele kampen. Jeg er imponert av gutta hvordan gutta sto imot og kjempet som et lag, sier Sogndal-trener Eirik Bakke.

Med til historien hører det at Sogndal hadde spilt alle sine 16. mai-kamper på bortebane. Det var det også tirsdag, men i Molde slo mannskapet til Eirik Bakke meget fra seg.

Sogndals trener Eirik Bakke hadde mye å glede seg over tirsdag. Foto: NTB scanpix

Les også

I 55 minutter var det fantastisk. Så ble det bare flaut for Molde.

Redusering ikke nok

Dermed tok laget fra saftbygda også sin første borteseier i Eliteserien siden møtet med Lillestrøm på Åråsen 25. september i fjor. Siden da hadde det gått seks kamper.

Første omgang i Molde var målløs, men etter pause gikk det bare tre minutter før bortelagets tilhengere fikk noe å juble for. Martin Ramsland var nådeløs da han fikk avslutte i god posisjon foran mål og banket inn ledermålet.

Rett etterpå fikk lagkamerat Eirik Schulze en stor mulighet til å doble ledelsen, men Molde-keeper Andreas Linde avverget. Det klarte han ikke tre minutter senere da samme Schulze fikk ballen servert av Gilbert Koomson. Ballen suste kontant inn i nettet bak Linde.

Molde slo umiddelbart tilbake ved Björn Bergmann Sigurdarson, men nærmere poeng kom ikke hjemmelaget.

Les også

Derfor tror veteranen at Molde gjør slutt på krisa

Kapteinen skadd

Gode nyheter var det heller ikke for Molde at kaptein Ruben Gabrielsen måtte forlate banen allerede etter en halvtimes spill med skade. Forsvarskollega Joona Toivio overtok kapteinsbindet.

Omfanget av Gabrielsens skade er ikke kjent, men kampene kommer tett som hagl i mai. Dermed kan Molde fort måtte unnvære sin kaptein i tiden som kommer.

Med tirsdagens seier klatret Sogndal opp på 11 poeng etter sesongens ni første kamper. Det er samme antall poeng som Molde.

(©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Eliteserien
  2. Molde
  3. Sogndal