I juni solgte Molde stopperen Even Hovland til Nürnberg. Hovland fikk imidlertid en marerittstart i klubben, som spiller på nivå to i Tyskland.

Kun et par uker etter overgangen, pådro han seg nemlig en muskelbrist i låret. Etter en mindre operasjon tilbragte 25-åringen flere uker på sidelinjen, før han fikk sin debut mot Ruben Yttergård Jenssens Kaiserslautern i oktober.

Nå får Hovland skryt i Tyskland, etter at han har startet de tre siste kampene for Nürnberg.

— Han har hjulpet lagets stabilitet, med sin rolige væremåte, sier Nürnberg-trener René Weiler ifølge Bild.

«Nå er nordmannen endelig skadefri - og viktig» skriver en tyske storavisen.

Weiler ble ansatt som trener i klubben 12. november, etter at Valerien Ismael fikk sparken. Hovland har vært en av spillerne som har fått mer tillit.

Bild skriver at Nürnberg slapp inn 24 mål på sine 13 første seriekamper. De siste tre kampene har de imidlertid bare sluppet inn ett mål.

Etter Hovlands to første kamper fra start, mot Ingolstadt og Eintrach Braunschweig, fikk han skryt for sine taklingsferdigheter.

— Det var greit, ikke mer. Jeg har ikke spilt lenge, og derfor mangler jeg rutine. Jeg trenger flere kamper for å nå toppnivået, sa Hovland til Bild etter 0-1-tapet for Eintracht Braunschweig.

Even Hovland debuterte for det norske landslaget i januar 2012, i en privatlandskamp mot Danmark. Hovland står fortsatt med tre landskamper for Norge.