De norske håndballjentene kunne glemme målrekorden tidlig i 39-13-seieren over Puerto Rico mandag. Det gnistret ikke av Norge i denne kampen.

Før avkast var den store snakkisen: Skulle Norge score 50 ganger, i så fall for første gang i historien?

Det sto 0-2 etter bare vel et minutt, 2-2 da 4.44 var spilt og 4-3 da klokka rundet ni minutter. Så rekordskjemaet sprakk allerede på de to første rundene for å bruke skøytespråket. Til slutt endte det 39-13 til Norge.

TV 2s ekspert Frode Scheie hadde før kampen lovet at han skulle bade i havnebassenget i Fredrikshavn om Norge slapp inn flere enn ti mål. Dermed var det til stor jubel fra kommentatorene Harald Bredeli og Bent Svele da Puerto Rico satte inn sitt ellevte.

— Det så lyst ut en periode, så blir det mye bytting og da blir det helt krise, sier Scheie selv etter kampen.

- Kunne blitt færre mål

Frode Scheie tapte eget veddemål, og må ut i det kalde vannet i Danmark. Her sammen med ekspertmakker Randi Gustad. Foto: NTB scanpix

1.-omgangen var meget tam av de norske. Det ble noe piggere etter pause.— Kunne fort ha blitt færre mål bakover hvis vi hadde vært fullt skjerpa hele kampen. Fremover får vi i gang mange. Sulland får skutt masse, og vi setter fart på dem i kontra. Det er positivt, sier Thorir Hergeirsson til TV 2 etter kampen.

— Vi er et lite hakk opp i andre omgang. Det er en konsentrasjonsprøve. Jeg synes jentene våre tar seg godt fram, og det ble en god økt, sier Hergeirsson.

Den omstridte presidenten, Hassan Moustafa, i Det internasjonale håndballforbundet forlot tribunen ved pause.

Reprise

Tirsdag vinner Norge stort igjen. Kasakhstan er et par klasser bedre enn Puerto Rico, men ikke særlig god. To slike kamper på rad er ikke gunstig for et formjaktende Norge.

Den omstridte presidenten Hassan Moustafa i Det internasjonale håndballforbundet på tribunen i Frederikshavn. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Det internasjonale håndballforbundet (IHF) får ganske skarp kritikk fra mange hold. Puerto Rico er så svake at de fleste – trolig også den norske troppen – helst skulle sett dem i en annen konkurranse.De karibiske spillerne åpnet mesterskapet med 14-47-tap for Romania. Det gikk litt bedre mot Norge.

Puerto Rico, der det bare er til sammen 500 håndballspillere for menn og kvinner alle klasser til sammen, ga Norge sjansen til å løpe fra seg og gi alle spillere en sjanse.

— Vi møter et dårligere lag. Vi hadde som mål å holde fokus og tenke på oss selv. Vi får opp tempoet etter hvert. En grei kamp, er Linn Jørum Sullands oppsummering.

Nystart

Torsdag starter VM på ny for Norge. Mot Romania kommer en skikkelig test.

Kvelden etter venter Spania. Den ligger i samme kategori, en klar utfordring.

Svært lite tyder på norsk gruppeseier. Russland virker å ta den greit etter kontrollert seier over Spania mandag.

Etter 25-26-tapet mot russerne i åpningen, risikerer de norske jentene å bli nummer fire i puljen. Det er ikke sannsynlig, men faktisk ingen umulighet heller.

Det er en del som fortsatt kladder. Et realt løft må til om det skal bli spill om medaljer.

Man skal likevel være forsiktig med å dømme ut et norsk kvinnelandslag i håndball i kampen om semifinaleplass.

Russland har bare igjen Romania (fredag) av de tre store i gruppe D.