Norge hadde etter lørdagens seier over Malta tre mulige veier til EM i Frankrike neste sommer. Nå er den ene veien stengt.

Det var også den som var minst trolige: Å bli treerlaget med fleste poeng blant alle gruppene. Romanias seier over Færøyene gjør at Norge ikke har mulighet til å oppnå dette.

Det betyr at Norge må bli blant de to beste lagene i gruppen eller avansere fra playoff-kamper i november. Med seier over Italia tirsdag er Norge klare for EM.

• Les mer om hvordan Norge kan komme til EM her. Her kan du se hvem Norge kan møte i playoff.

Etter søndagens kamper ligger Ungarn for øyeblikket an å til å bli beste treerlag med 15 poeng (de må bare stryke ett poeng fra kampene mot gruppejumbo Hellas).

Danmark må spille playoff

Danmarks siste håp om direkteplass i neste års fotball-EM brast søndag da Albania ble klar for mesterskapet med 3-0-seier mot Armenia.

Med uavgjort eller albansk tap i Jerevan ville Danmark blitt gruppetoer og gått direkte til EM, men Albania imponerte stort med kniven på strupen.

Et selvmål av Kamo Hovhannisjan etter bare ni minutter roet albanske nerver, og da Berat Djimsiti doblet ledelsen etter 24 minutter så det veldig bra ut for bortelaget.

Armando Sadikus 3-0-mål kvarteret før slutt fjernet all tvil.

Dermed er Albania klare for sitt aller første store mesterskap, mens Danmark må gjennom et playoff for å nå EM for annen gang på rad. Der kan de møte Norge.

Serbia-spillere så rødt

I den andre kampen i gruppa vant allerede EM-klare Portugal 2-1 borte mot Serbia, til tross for at kaptein Cristiano Ronaldo ble hvilt.

Nani og João Moutinho scoret portugiserens mål, mens Zoran Tosic scoret for hjemmelaget.

Serbia fikk Aleksandar Kolarov og Nemanja Matic utvist i løpet av to minutter mot slutten av kampen. (Aftenposten/NTB)