Det var i den femte og siste sluttspillskampen mellom New York Rangers og Pittsburgh Penguins natt til lørdag at Mats Zuccarello Aasen fikk en puck i hodet.

Alain Vigneaults New York Rangers er blant de store favorittene i NHL-sluttspillet. Foto: AP

Siden har nordmannen vært satt ut av spill, ute av stand til å trene med sine lagkamerater.Natt til fredag innleder New York Rangers kvartfinaleserien mot Washington Capitals, men inntil videre er det helt uvisst når Zuccarello kan vende tilbake til isen.

New York Post beskriver Zuccarellos problem som «en skade i den øvre delen av kroppen, trolig en hjernerystelse».

New York Rangers-trener Alain Vigneault fikk onsdag spørsmål om hvorvidt Zuccarello vil miste hele serien mot Capitals.

— Det vil jeg ikke si. Jeg vil bare si at han for øyeblikket er ute på ubestemt tid, sier Vigneault.

«Mysterium»

Dermed bidro Rangers-sjefen lite til å oppklare hvor alvorlig nordmannens skade er.

New York Post kaller Zuccarellos skade for et «mysterium» og mener også å vite at han må stå over alle kampene mot Wahington Capitals. Den første kampen i best av sju-serien, spilles tirsdag. Avisen skriver også at det er tvil om hvorvidt han mister hele sluttspillet, uavhengig av hvor langt Rangers kommer.

Zuccarello regnes som en viktig brikke i storlagets angrepsspill, og Vigneault mener det ikke er opp til én enkeltspiller å erstatte nordmannens bidrag.

— Det har alltid vært en laggreie, og det er det alltid. I angrep, siden Mats ikke er der, må de andre gutta stå frem, og det er det vi har gjort, sier Vigneault.