Etter at sesongen nå er over har AaFK intensivert arbeidet med å forsterke laget fram mot neste sesong. En av posisjonene man ønsker å styrke, er sentralt på midtbanen.

I begynnelsen av august skrev Sunnmørsposten og Bergens Tidende at Trond Fredriksen og Karl Oskar Fjørtoft var til stede da Brann slo Levanger 1–0 på i Bergen. Duoen var der for å se på Brann-spiller Fredrik Haugen, som de skal være svært begeistret for.

Var på jakt i sommer

I sommer prøvde AaFK seg på både Haugen og Hødd-spiller Fredrik Aursnes uten å lykkes. Nå har klubben et sterkt ønske om å hente Haugen, som onsdag takket nei til en forlengelse av kontrakten i Brann. Midtbanespillerens nåværende kontrakt går ut i juni neste år.

– Jeg ønsker først og fremst ikke å si hvilke spillere som kan være på vei hit. Haugen har gjort det veldig bra i 1.-divisjon og ble årets spiller, og da er det nok naturlig at han er interessant for flere klubber, sier assistenttrener Fjørtoft.

Han ledet gårsdagens trening ettersom Trond Fredriksen og klubbdirektør Henrik Hoff er i Brasil, der de skal besøke akademiet som «Marlinho» kommer fra.

Har ringt flere ganger

Slik Sunnmørsposten forstår det, skal Haugen være så sterkt ønsket at Fredriksen skal ha snakket med ham flere ganger.

Brann har innført et nytt lønnssystem, der den maksimale grunnlønnen – 900.000 kroner – er lavere enn Fredrik Haugens nåværende gasje. Kontraktstilbudet fra klubben innebar derfor markant lønnsnedgang for 23-åringen, som i Branns opprykkssesong ble kåret til årets spiller i 1. divisjon.

AaFK kan gi høyere lønn

Etter det Bergens Tidende kjenner til, ble Haugen heller ikke tilbudt en plassering i Branns øverste lønnskategori. AaFK har ikke det samme lønnssystemet som det Brann har, og kan derfor trolig friste midtbanespilleren med en bedre kontrakt. Den svenske klubben Hammarby skal også være interessert i 23-åringen, og har vært på Brann stadion for å finsikte ham.

PS: Haugen selv ønsker ikke å kommentere interessen fra AaFK.