Midt i førjulsstriden reiser Thorir Hergeirssons utvalgte tropp til EM-spill i Kroatia og Ungarn. Det flyet ønsker Skogrand å være med på. I fjor var 21-åringen en het kandidat til en plass i VM-troppen, men ble utelatt fra laget som skuffet stort og ble nummer fem i Serbia. Nå skal hun bruke den kommende perioden på å overbevise landslagsledelsen.

— Det jeg presterer for Tertnes fremover blir kjempeviktig for videre uttak. Det er lenge til neste samling, så det er nesten i serien jeg må imponere. Jeg tror jeg stiller sterkere i år, og har hatt ett år å vokse på, sier Skogrand.

- Klar allerede i fjor

Bakspilleren har hatt en strålende sesonginnledning, med 25 fulltreffere på seks kamper. Med det er hun syvende mestscorende i eliteserien.

Tertnes skal spille fire seriekamper før Møbelringen Cup kastes i gang i slutten av november. Etter turneringen skal landslagsledelsen velge ut hvem som blir med til VM.

— Det har tidligere vært avgjørende hvordan spillerne presterer i klubbdrakten. Det kan bety mye hvordan Stine presterer for Tertnes, men også hvordan konkurrentene gjør det i samme periode, sier Tertnes-trener Tore Johannessen.

På spørsmål om 21-åringen er moden for en plass på flyet som reiser til Kroatia og Ungarn, er han ikke i tvil.

— Det er hennes tur nå. Jeg syns Stine kunne vært med allerede i fjor, men da valgte landslagsledelsen andre løsninger. Hun har definitivt sjans til å bli tatt ut i år, sier han.

Testet i ny posisjon

Skogrand kom mandag hjem fra Golden League-spill med landslaget. I turneringen der Norge møtte Brasil, Frankrike og Danmark, noterte Tertnes-jenten seg for to mål. Scoringene kom mot Sør-Amerikanerne. På samlingen ble 21-åringen testet i en uvant rolle.

— Det virker som de ønsker meg mer på høyrekanten nå. Det er en posisjon jeg ikke har spilt i Tertnes. De føler nok at jeg fungerer bra på kanten. I tillegg har Norge to veldig gode høyre bakspillere i stallen fra før, sier hun.

Hovedpersonen selv tror allsidighet kan ha betydning for et kommende EM-uttak.

— Det er positivt at jeg kan spille i flere posisjoner. Så lenge jeg får trent mer på høyrekanten, tror jeg det kan øke mulighetene mine, sier Skogrand.

Hvordan hun per dags dato ligger an med tanke på mesterskapsdebut i desember, er det for tidlig å svare på.

— Jeg er absolutt ikke sikker på noe som helst. Jeg føler det gikk bra på samlingen, hvor jeg fikk mye spilletid og fikk utrettet litt i kampene, sier hun.