Selv om Dortmund har overbevist i mesterligaen denne sesongen, har resultatene i hjemlig serie vært begredelige. Tapet mot Eintracht Frankfurt var klubbens åttende tap på tretten kamper i årets Bundesliga og sendte storklubben ned på sisteplass.

Jürgen Klopp har blitt hyllet for sitt arbeid i klubben, men med resultatene i årets Bundesliga har flere begynte å rope på trenerens avgang. Det kommer ikke til å skje frivillig.

— Jeg er ansvarlig for dette, og så lenge ikke noen kommer og sier de vet om noen som kan gjøre jobben bedre, kommer jeg ikke til å trekke meg, sier Klopp ifølge goal.com.

GÅR IKKE AV: Dortmund-trener Jürgen Klopp nekter å forlate skuta. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach/NTB scanpix

Dortmund-spillerne gikk av banen til pipekonsert fra egne fans søndag. Klopp forstår fansen, men bedyrer at mannskapet gjør så godt de kan.— Jeg har forståelse for fansens frustrasjon, det er helt i orden, men spillerne gir alt, sier den karismatiske treneren.

Forsvarsfeil

Det var forsvarsfeil som avgjorde i Frankfurts favør søndag. I midtstopperne Mats Hummels og Sokratis Papastathopoulos' fravær var vikar Matthias Ginter i det gavmilde hjørnet da Haris Seferovic fastsatte sluttresultatet til 2-0 etter 78 minutter.

Alexander Maiers scoring etter fem minutter sørget for at gjestene måtte jage utligning fra starten av, noe Dortmund aldri klarte, tross avslutninger i stolpen og tverrliggeren.

Nordtveit tapte

Håvard Nordtveits klubb hadde muligheten til å få like mange poeng som sin motstander søndag, men det satte Robin Knoche en stopper for. Han scoret kampens eneste mål etter 12 minutter.

Nordtveit startet sentralt på midtbanen sammen med den tyske landslagsspilleren Christoph Kramer.

Gjestene styrte mye av spillet, men klarte aldri å komme til store nok målsjanser og tapte 0-1. Nordtveit spilte 82 minutter for sin tyske klubb. Han pådro seg et gult kort i løpet av kampen. Den norske landslagsspilleren har fått varierende med tillit fra start for Gladbach denne sesongen, men har startet de fire siste kampene.

I forrige runde scoret den tidligere Arsenal-spilleren i 1-3-tapet mot Eintracht Frankfurt.

Serietoer Wolfsburg er sju poeng bak tetlaget Bayern München, mens Gladbach ligger på 5.-plass.