Byåsens håndballtalent Moa Högdahl skrek i smerte under kampen mot Nordstrand søndag.

De stygge bildene viste at ankelen hennes langt i fra sto i naturlig stilling. Etter kampen ble hun sendt til St. Olavs Hospital, hvor bildene viste at hun hadde brukket ankelen. Mest sannsynlig er hun ute i fire måneder.

19-åringen, som er datter av Arne Högdahl — tidligere assistenttrener for kvinnelandslaget, er ikke den første som pådrar seg en stygg skade på idrettsbanen. Vi har sett gjennom historiebøkene, og funnet fram til flere av de styggeste skadene vi har sett i idretten oppgjennom årene.

Her er det på sin plass å advare mot sterke bilder.

Per Ciljan Skjelbred

Her knekker leggen til Per Ciljan Skjelbred rett av, etter en takling fra Ieroklis Stoltidis. Grekeren fikk bare gult kort for taklingen. Foto: NTB Scanpix

18 år gamle Per Ciljan Skjelbred var et av de største fotballtalentene landet hadde sett, og i 2005 var han allerede i startoppstillingen til Rosenborg da de tok i mot Olympiakos til kamp i mesterligaen på Lerkendal.Kampen som endte 1-1 vil dog i all tid bli husket for Ieroklis Stoltidis' grisetakling mot den nåværende Hertha Berlin-spilleren. Skjelbred brakk begge leggbeina i den høyre leggen, men var forholdsvis raskt tilbake etter bare 13 uker. Han slet dog gjennom hele den påfølgende sesongen med å komme helt tilbake fra skaden.

Hege Bakken Wahlquist

Mange i Stavanger Idrettshall satte hjertet i halsen en mars-dag i 2012, da Sola-spiller Hege Bakken Wahlquist ble liggende og vri seg i smerte, etter at kneet hennes hadde gått ut av ledd. Kjersti Grini stod i TV 2s studio og kalte det den verste kneskaden hun noen sinne hadde sett på en håndballbane, mens Wahlquist ble fraktet til Stavanger universitetssykehus.

Se video fra hendelsen hos TV 2 (ekstern lenke)

På MR-undersøkelse et par dager etter ble det konkludert med at det fremre korsbåndet var røket tvers av, og Wahlstrøm ble borte et års tid fra håndballen. 22-åringen spiller i dag i Glassverket.

Emil Sildnes

— Det er det verste jeg har sett, sa TV 2s kommentator Jørgen Klem under kampen mellom HamKam og Hødd i 2014.

BEINBRUDD: Her ligger HamKams Emil Sildnes etter at han brakk foten i en duell med Hødds keeper. Foto: ANDERS HOVEN/DIGITALSPORT

Da 21 år gamle Emil Sildnes ble liggende og vri seg i smerte, viste tv-bildene et leggbein som ikke var i nærheten av der det skulle være. Han ble senere, etter utallige operasjoner, erklært fotballinvalid. Fokuset var heller på å kunne gå ordentlig igjen.— Det var ikke så vondt der og da. Men da jeg prøvde å løfte på beinet, og foten bare hang, skjønte jeg at det var over, forklarte han til Aftenposten september samme år.

Da var han sensasjonelt tilbake på HamKam-trening, og tidligere i år spilte han 90 minutter i en internkamp for klubben.

Luke Shaw

SKREKKSKADE: Luke Shaw vrir seg i smerte etter å ha blitt taklet av PSV-spiller Hector Moreno. Foto: Action Images via Reuters / Andrew Couldridge Livepic/NTB scanpix

Luke Shaw startet årets sesong friskt, med flere gode prestasjoner i Manchester United-trøya. I midten av september fikk årets sesong en brå slutt for den unge backen.Under kampen mot PSV i Champions League ble 20-åringen stygt taklet av Héctor Moreno. Shaw måtte ha oksygentilførsel og ble båret av banen. I etterkant viste det seg at backen hadde pådratt seg dobbelt beinbrudd, og United håper å ha backen tilbake på banen denne sesongen.

Djibril Cissé

Djibril Cisse skriker i smerte mens han forgjeves holder leggbeinet på plass i en landskamp for Frankrike mot Kina i 2006. Foto: NTB Scanpix

Den tidligere Liverpool-spissen var så uheldig å ikke bare brekke ett, men begge beina gjennom sin karriere. Første gang under en kamp for Liverpool mot Blackburn. Franskmannens ben ble hengende fast i gresset, noe som gjorde at han brakk et leggben.I 2006, ett år senere, brakk Cissé leggen igjen. Under en landskamp mot Kina ble han taklet av Kina-kaptein Zheng Zhi, og beinet knakk rett av. Spissen har senere spilt i klubber som Marseille, Sunderland og Lazio.

Henrik Larsson

Serge Blanc trøster Henrik Larsson etter skrekkskaden som satte svensken ute av spill i ett års tid. Foto: Reuters

Svenske Henrik Larsson har opplevd mange flotte øyeblikk gjennom en stor karriere, men i 1999 opplevde han nok sitt bunnpunkt.I en UEFA Cup-kamp mot Lyon havnet Larsson i en duell med Serge Blanc. Bildene viste tydelig at begge leggbeinene knakk tvers av. Foten til den svenske storscoreren dinglet bare fra resten av beinet. Den grusomme skaden satte Larsson, som i dag er trener for Helsingborg i Allsvenskan, ute av spill i et års tid.

David Busst

David Busst måtte gjennom 26 operasjoner etter en takling på Old Trafford i 1996. Slik ser beinet ut 19 år etter. Foto: Andy Goldstein/Twitter

— Jeg glemmer aldri reaksjonen til Dion Dublin. Han satt bøyd med hodet i hendene og med et skrekkslagent blikk, har David Busst uttalt om skaden han fikk i april 1996.Coventry-spilleren ble truffet av Manchester Uniteds Denis Irwin og Brian McClair, og beinet brakk på flere steder. Skaden var så ekkel å se på at United-keeper Peter Scmeichel skal ha kastet opp, og måtte ha psykologhjelp etter kampen.

For Busst var det dog lite å gjøre, og i november bestemte han seg for å legge opp som spiller. Han har den dag i en deformert legg som følge av skaden.

Stian Sivertzen

Stian Sivertzen under OL i Sotsji i 2014. Foto: LISE ÅSERUD - NTB SCANPIX

Boardercross-kjøreren hadde store forhåpninger foran OL i Vancouver i 2010, men under prøve-OL året før gikk det skikkelig galt. Nordmannen falt stygt, og måtte opereres i Canada. Han fikk flere brudd og indre blødninger.Det så ut til at 20-åringen skulle slippe med skrekken, men etter å ha kommet hjem til Norge fikk han hjerneslag, og ble lagt i kunstig koma i fem dager. Først sto det om liv og død, så om han noen gang kom til å gå. Heldigvis gikk det fint med Sivertzen, som i fjor tok femteplassen i boardercross-finalen i OL i Sotsji.