RBK-trening. Dette er rønning. Foto: Håkon Jacobsen Foto: Håkon Jacobsen
FotballLa Manga 201022.03.2010Strømmen v Ranheim 1:4Foto: Morten Olsen, DigitalsportTom Erik Nordberg - Ranheim Foto: Digitalsport
Fotball , 23. August 2009TippeligaenBodø/Glimt - VikingPer Verner Rønning , Bodø/GlimtFoto: Tor-Erik Eidissen , Digitalsport Foto: Digitalsport
Nordberg Foto: Christian Stendal

Ymse debattfora flommer over av kritiske innlegg etter at det ble klart at Per Verner Rønning skulle gå fra Bodø/Glimt til Rosenborg.

Fansen stiller seg tvilende til om Rønning er god nok til å forsterke et RBK-lag som sliter.

— Jeg har noe å bevise overfor meg selv, og overfor alle andre , sier midtstopperen til adressa.no.

Rønning sier han blir ekstra tent av skepsisen, og forventer at han blir en utfordrer til Jim Larsen og Simen Wangberg i midtforsvaret. På dagens trening på Lerkendal viste han at han er kvikk i beina, og sterk i duellene.

— Når muligheten til å spille for Rosenborg kom måtte jeg bare ta den. Det er det største man kan oppnå som norsk fotballspiller – i hvert fall innad i landet, sier han.

Trener Jan Jönsson er sikker på at Rosenborg har fått inn en midtstopper som holder mål.

— Vi synes han har prestert over tid, selv om enkelte kanskje reagerer på at han kommer fra førstedivisjon, sier han.

— Vi har fulgt Rønning lenge, og har mer rutine og erfaring enn Tom Erik Nordberg (som går motsatt vei). I tillegg tror vi han kan dekke to posisjoner. Han er først og fremst en midtstopper, men kan nok bekle venstrebacken også med sin klokskap og rutine, sier Jönsson – som har savnet en backup for Mikael Dorsin på venstresiden i forsvaret.

Rosenborg kan etterpåmelde én spiller til playoffkampene mot kypriotiske Larnaka om hvem som får lov til å spille i Europaligaen denne høsten. Den plassen får trolig Per Verner Rønning , noe som tilsier at det er svært lite sannsynlig at RBK får inn ytterligere forsterkninger i løpet av i dag eller i morgen.

— Vi trenger han fordi Jim Larsen er suspendert på torsdag, samtidig som det er et lite spørsmålstegn ved Mikael Lustig (sliter med kneet).

Om Lustig må stå over går Rønning rett inn i midtforsvaret mot Larnaka – mens Alejandro Lago plasseres på høyrebacken.

- Jeg er klar om jeg får spille , sier Per Verner Rønning.

Antatt RBK-lag mot Larnaka torsdag (4-3-3):

Daniel Örlund – Mikael Lustig, Alejandro Lago, Simen Wangberg, Mikael Dorsin – Markus Henriksen, Mohammed-Awal Issah, Jonas Svensson – Borek Dockal, Rade Prica, Daniel Fredheim Holm.