TUIL ARENA: TUIL tapte «seriefinalen» 1–2 borte mot KFUM i går, noe som gjør at «Dalingan» kun har minimale sjanser for å rykke opp til 1.-divisjon. Etter kampen kokte det over for kaptein Eirik Bertheussen.

iTromsø har fått bekreftet av spillere som var til stede at den mangeårige TUIL-kapteinen kastet pizza og pizzaesker i retning noen av spillerne og støtteapparat etter at kampen på Ekeberg var ferdig. Dette skal ha skjedd ved et bord utenfor garderoben, noe som gjorde at folk fra KFUM også fikk det med seg.

– Det er det flaueste jeg har vært med på, sier en som så opptrinnet anonymt til iTromsø.

I et intervju med Nordlys etter kampen kritiserte Bertheussen både trener Gaute Helstrup og de 11 som startet kampen.

– Jeg fikk med meg at det var en utblåsning, ja. Det er vanskelig å si mer før jeg har fått mer oversikt, sier daglig leder i TUIL, Roger Ness, til iTromsø.

Han var selv til stede i Oslo.

– Fløy litt av hvert

TUIL-stopper Tobias Nygård Vibe innrømmer at det var opphetet stemning i garderoben etter kampslutt.

– Ja, det ble det. Det var mye følelser i sving og det gikk mye på (Eirik) Bertheussen som mente han burde ha startet kampen. Det er vel egentlig stort sett det som var poenget, sier Vibe til iTromsø.

Han sier saken vil bli håndtert internt og ønsker ikke å si noe i detalj om hva som ble sagt, men bekrefter at det var høy temperatur.

– Ja, det fløy litt av hvert i garderoben, uten at jeg ønsker å rippe opp i det.

«11 kyllinger»

Til Nordlys søndag reagerte Bertheussen på at han startet kampen på benken og kalte de som startet for «11 kyllinger». Han mente også at trener Gaute Helstrup ikke var ærlig når han brukte Bertheussens fysiske form som forklaring på at han ikke startet kampen.

– Først må vi få snakket med hverandre og høre hva det er for noe. Jeg ser det er noen uttalelser i avisa – ei utblåsning. Det er vanskelig å si så mye om det, sier Roger Ness til iTromsø.

– Ikke slik det bør være

TUIL-lederen vil ha en prat med Bertheussen og flere andre om det som skjedde etter kampen i går. For det fikk man ikke gjort i går.

– Etter kampen skal man reise, rekke fly og det er masse folk i garderoben. Det var omstendigheter som ikke gjorde det så lett å få tatt de samtalene, sier Ness.

Trolig kan TUIL-kapteinen vente seg en reaksjon på det som skjedde.

– De tingene som kom til uttrykk er ikke slik det bør være, sier Ness.

Konfrontert med Bertheussen uttalelser om «11 kyllinger», sier stopperkollega Vibe følgende:

– De uttalelsene får han stå for. Jeg følte vi som var på banen gjorde det vi kunne og peiset på. Jeg tror det er uttalelser sagt i frustrasjon der og da, og jeg tar det mye en klype salt. Jeg vet at jeg gjorde så godt jeg kunne.

– Det har vært en søvnløs natt, for å si det sånn. Det har ikke blitt mer enn en time på øyet, sier Vibe.

– Ikke verdens undergang

Tomas Kristoffersen og Mohammed Ahamed ønsker heller ikke kommentere lagkameratens uttalelser.

– Jeg har egentlig ingen kommentar til det. Det får han stå for, sier Kristoffersen.

– Vi tar alt internt, sier Ahamed.

– Jeg har ikke helt oversikt hva som skjedde. Jeg var i dusjen da, men vi får vel høre litt mer etter hvert når vi tar det internt, sier Kristoffersen.

TUIL er fem poeng bak KFUM med to kamper igjen å spille i 2.-divisjon, avdeling 1. Grorud er også to poeng foran TUIL.

– Det enkle svaret er at så lenge det er mulig og teoretisk å klare det, så jobber vi ut fra det. Men du trenger ikke være Einstein for å se at det er vanskelig, sier Roger Ness.

– At KFUM taper en kamp og spiller uavgjort, tror jeg nok ikke på. Det finnes verre ting enn at vi ikke rykker opp. TUIL som klubb består uansett. Dette er ikke verdens undergang, sier Mohammed Ahamed.

Eirik Bertheussen har ikke besvart iTromsøs henvendelser. Trener Gaute Helstrup sier i en kort kommentar at «Dette tar vi ikke i media. Vi tar det internt»