AaFK er oppe på 2. plass på tabellen, på samme poengsum som serieleder Molde, etter at Lillestrøm blå slått 1-0. Men det er før resten av lagene skal i ilden søndag og mandag.

Rotete start

Med både Anthony Ujah, Nosa Igiebor og Stefan Gislason ute var det i utgangspunktet et svekket LSK som kom til Ålesund og møtet med AaFK. Men elleveren som gjestene mønstret viste fra start at de hadde skumle hensikter. Vel hadde AaFK ballen mest i første omgang, men sjansene var det stort sett gjestene som stod for.

Det var ikke spilt mer enn drøyt ett minutt før gjestene var svært nær å ta ledelsen etter corner. Først reddet Sten Grytebust med god reaksjon, før Magnus Sylling Olsen reddet det påfølgende forsøket på streken.

Men de første minuttene av kampen var først og fremst preget av svært mye rot – fra begge lag. At det var tempo i kampen får så være, men den virket å gå i et tempo som ingen av lagene mestrer.

LSK farligst

Men etter hvert fikk AaFK festet grepet, og mestret tempoet bedre enn gjestene. Stadig kom de til innlegg, men uten å få gode avslutninger ut av det.

Like før 20 minutter var spilt, var LSK farlig frempå igjen. Björn Sigurdarson fikk svært god tid til å lade skuddfoten, men Grytebust fikk slått skuddet fra 20 meter til corner.

Like etterpå prøvde Sylling Olsen seg fra samme distanse, men hans forsøk gikk en meter til side for mål.

Fredrik Gulbrandsen var aller nærmest å gi LSK ledelsen, da han i det 28. minutt kom alene med Grytebust. Men hans avslutning gikk til side for mål.

Mesterlig av Sellin

Fem minutter før pause kom Christian Myklebust alene igjennom. Men unge Myklebust så på ball, og så ikke at Stefan Logi Magnusson var kommet utenfor sekstenmeteren, og fikk blokkert.

Men det var Kjell Rune Sellin som skulle lorden AaFK-ledelse. På overtid i omgangen fikk han ballen ute på høyresiden. Han smatt elegant mellom to LSK-forsvarere, og skrudde ballen elegant med venstrefoten i Magnussons lengst hjørne. Dermed 1-0-ledelse til AaFK ved pause.

Skytetrening

Andre omgang startet som mesteparten av den første forløp; med et AaFK-lag som hadde ballen mest, og LSK— som ønsket å komme raskt i angrep mens de erobret. Og som med det meste av første omgang; langt mellom sjansene. Noen spede forsøk fra distanse var sjansebeholdningen det første kvarteret.

I det 64. minuttet kom det beste skuddforsøket til da i omgangen, mens Sylling Olsen skjøt like utenfor fra 20 meter, med spiss vinkel. Tre minutter senere var det Myklebusts tur til å skyte like utenfor.

Fredrik Gulbrandsen hadde LSKs første sjanse som luktet farlighet av, også det et skudd. Men som med så mange andre skudd i kampen gikk også hans forsøk utenfor.

Også Enar Jääger ville være med på skytetreningen, men også hans skudd i det 79. minutt gikk til side for uttellingsstedet.

For å gjøre en lang historie kort kan vi summere opp med å si at spenningen var større en kvaliteten på spillet den siste halvdelen av omgangen. Sjansene uteble også stort sett, og dermed endte det med 1-0-seier til AaFK.