OSLO: I dag ble det klart at Egil Olsen fortsetter som norsk landslagssjef frem til 2014. — Jeg brukte god tid på å argumentere for og mot, til slutt ble det mye for, sier Olsen.

Han forteller at en del av tenkingen ble gjort under de daglige gåturene rundt Sognsvann med hans to hunder.

Olsen bestemte seg allerede tidlig i sommer for at han ønsket å fortsette, men hadde da fortsatt ikke formelt blitt tilbudt jobben. Det ble han til slutt denne uken, uten at dette var en stor overraskelse for noen. Drillo har vært fotballforbundets førstevalg helt siden Ståle Solbakken valgte å heller bli Köln-trener enn ny landslagssjef. Solbakken skulle egentlig ta over for Drillo, som opprinnelig skulle lede Norge enten ut året eller til etter et eventuelt EM-sluttspill neste år.

Selv ramser Drillo opp disse grunnene til at han ville fortsette:

  • Den massive støtten fra spillergruppen

— Du kan leve med å ha noen få spillere imot deg, men ikke majoriteten i gruppen. At spillerne har vist at de vil ha meg med videre, har vært helt avgjørende.

  • Å kanskje få være med til VM i Brasil om to år

— Alle skjønner at det vil være litt av en gulrot. Det hadde vært en flott måte å gi seg på.-

  • At helsa fortsatt er bra, i en alder av 69 år

— Det kreves guts å ha denne jobben. Helsa er allright, faktisk er jeg ganske sprek. Jeg trener to dager i uken på idrettshøyskolen og går turer med hundene hver dag. Når helsa er ok, sto det på motivasjonen. Og den har jeg. -

  • At han har oppnådd gode resultater i denne perioden som landslagssjef

— Jeg har troen på at vi kan kvalifisere oss til både EM og VM. De positive opplevelsene jeg har hatt med gutta har vært viktige for å skulle fortsette.

  • At han opplever støtte fra mannen i gata

— Jeg tror folket er opptatt av om vi vinner kamper eller ikke, ikke hvordan vi gjør det. Det er gøy at det virker som en del av folket ønsker at jeg skal fortsette, men jeg er mest overrasket over at media jevnt over har vært positive også.

  • At familien er positive

— Kona mi var sikker fra starten, og var positiv til at jeg skulle fortsette lenge før jeg hadde bestemt meg selv. Hun er passe fotballinteressert, og jeg har hatt solid backing fra henne.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb sier de har undersøkt flere andre trenerkandidater, både norske og utenlandske, men at Drillo alltid har vært førstevalg.

— Han har levert veldig gode resultater, men det var også et sterkt ønske om å reengasjere ham blant spillerne, sier han.

Fotballpresident Yngve Hallén mener det er en gladnyhet at Drillo fortsetter.

— Han er vel nesten bedre kvalifisert nå enn sist han fikk jobben. Dette er veldig positivt for norsk landslagsfotball, og det er gøy at Drillo er så motivert, sier Hallén.

Olsen holder fast ved at dette blir hans aller siste kontrakt som landslagssjef. Noe han har sagt flere ganger før.

- Men denne gangen mener jeg det. Jeg kan gjerne tenke meg å få det skriftlig også, smiler han.