I lørdagens utgave av den spanske avisen Marca meldes det at Aspas får fireårskontrakt med Liverpool. Angriperen skal angivelig ikke ha trengt mye betenkningstid.

– Da jeg hørte om interessen fra Liverpool nølte jeg ikke engang et minutt. Det er en av de største klubbene i verden. Selv om jeg hadde tilbud fra Italia, Portugal og andre land, bestemte jeg meg for at framtiden min er i engelsk fotball, siteres Aspas på i avisen.

Celta Vigo og Liverpool er ifølge Marca nær ved å sluttføre en avtale verdt 65 millioner kroner.

Iago Aspas var sentral da Celta Vigo reddet plassen i spansk 1. divisjon i siste serierunde tidligere i juni.

25-åringen er født i Vigo, og har vært en stor publikumsfavoritt i klubben der Vadim Demidov har vært innleid siden januar. Aspas ble Celtas toppscorer med tolv fulltreffere i den nylig avsluttede sesongen. '

Aspas minner om Liverpool-spiss Luis Suarez med sitt lave tyngepunkt og temperament på banen. Derfor har flere engelske medier tidligere hevdet at Aspas kommer til å erstatte Suarez, og at urugayaneren er på vei bort fra Merseyside.

Liverpool har også blitt linket til Udinese-angriperen Luis Muriel, i sin søken om å på nytt etablere seg blant topp fire i Premier League.

(©NTB)