Medkila – Arna-Bjørnar 2-3

– Fy faen, dette var jævlige greier. Det endte heldigvis godt til slutt og med jubel, sier trener Bjarne-Hagen.

Sesongen til Arna-Bjørnar har så langt vært et endeløst mareritt., og da Rosie Malone-Povolny sendte Medkila opp i ledelsen etter 40 minutter, fryktet Hagen det var langt fra over.

– I 1.omgang så fantes vi ikke farlig. Vi truet ikke bakrommet og hadde bare én avslutning på mål, og den var ikke skummel en gang, sier Hagen.

Skjennepreken hjalp ikke

– Det er ikke til å legge skjul på at i pausepraten var det et høyt volum og ikke mange ord som man sier høyt i kirken. Vi måtte mobilisere, sier Hagen, som likevel ikke fikk noen respons ute på gressmatten.

Tre minutter etter hvilen doblet i stedet Povolny ledelsen.

– Om de da innså alvoret eller hva som skjedde vet jeg ikke, men først da begynte vi endelig å angripe å være direkte i bakrommet. Vi fikk 1-2 rimelig tidlig og fikk troen tilbake igjen, sier Hagen om målet til Vilde Bøe Risa.

Normalt sett skal det være klasseforskjell på lagene. I fjor holdt Arna-Bjørnar lekestue i begge oppgjørene mot Medkila. Tilsvarende oppgjør vant bergenserne 7-1, mens i Bergen ble det hele 8-0. Utover i 2. omgang så det også ut til at bergenserne husket nettopp det. A-B hadde stadig mer og mer ball, og spilte seg til flere store sjanser. Og fem minutter før slutt satt endelig utligningen, Åsne Takle Eide så ut til å bli redningskvinnen.

Rødt kort og straffe

Arna-Bjørnar har brukt VM-pausen godt, både på treningsfeltet og i overgangsvinduet. Keeperjakten endte da amerikanske Megan Kinnemann (23) satt navnetrekket sitt på kontraktsforslaget, i tillegg har rødtrøyene hentet talentet Emilie Nautnes (17) fra Fortuna.

Begge storspilte mot Medkila, og på overtid kom Nautnes alene med tidligere A-B-Erin McNulty, før hun ble klippet ned og dommeren pekte på straffemerket.

Straffespark-spesialist Maria Brochmann gjorde ingen feil og ble den store helten da dommeren blåste av kampen.

– Jeg må berømme jentene i dag som greide å score tre mål og snu kampen på bare 30 minutter. Det var veldig viktig å stoppe tapsrekken og endelig få et resultat. Nå kan jeg sove godt, sier Hagen, som synes synd på sin tidligere elev.

– Jeg ga McNulty en klem og et klapp på skulderen etter kampen, hun var veldig lei seg og i tårer, sier Hagen.