STEMMEMYREN KUNSTGRESS (bt.no): Sandviken-trener Øyvind Nordtveit gikk offensivt ut før søndagens hjemmekamp, og uttalte at kun seier var godt nok hjemme mot Medkila. Men det nyopprykkede laget ble for sterke, nok en gang.

Etter bare 13 minutter ble Elisabeth Jeppesen spilt nydelig igjennom, og gjorde ingen feil alene med keeper. Medkilas toppscorer sendte av gårde en knallhard avslutning og kunne juble for sitt 6. mål denne sesongen.

Desperate etter poeng

­– Vi er desperate etter å ta poeng nå. Dette var en kamp vi burde vunnet for å komme oss vekk fra bunnplassen, sier trener Øyvind Nordtveit, som fortviler etter at jentene slapp inn to mål på tre minutter.

Midtforsvaret til Sandviken var svært rufsete i hele kampen, og svakt duellspill førte til at Jeppesen kunne doble ledelsen etter bare 16 minutter. En kontant avslutning som keeper Fimreite var helt sjanseløs på.

– Vi er ikke på i det hele tatt og blir rundspilt i store deler av kampen. Det er veldig frustrerende når vi må ta poeng, sier midtstopper og kaptein June Hammersland som innrømmer at de har et forsvarsproblem på hjemmebane.

– Denne sesongen har vi sluppet inn unormalt mange mål her hjemme. Da er det ikke rart at vi ligger på bunnen av tabellen, sier Hammersland.

Savnet nøkkelspillere

Tre av hjemmelagets mest sentrale spillere denne sesongen var utilgjengelig i dette oppgjøret. Sommerkjøpet Sheila van den Bulk var ute med skade etter et overtråkk på trening, mens Karoline Bakke (tregule kort) og Linn Aarsland (rødt kort) måtte sone karantene.

– De er en del av stammen i laget, og er kanskje de spillerne som har hatt fått mest spilletid. Det er klart vi merker deres fravær i en så viktig kamp, men likevel skal vi være gode nok til å vinne denne kampen, sier treneren.

Nyopprykkede Medkila var av mange eksperter spådd direkte nedrykk, men har hatt en imponerende sesong. De slo også Sandviken hele 4-0 i vårkampen.

– Det er skuffende at vi ikke greier å revansjere oss. Å slippe inn tre mål på hjemmebane er horribelt, og denne kampen var kanskje årsverste fra vår side, konkluderer treneren.

Tabelljumbo

Med kun tre serierunder igjen av Toppserien ligger Sandviken fortsatt på sisteplass, Nordtveit tror alt blir avgjort i bunnoppgjøret mot Amazon Grimstad om to runder.

– En av oss rykker ned. Vi har like mange poeng, men de har bedre målforskjell. Den kampen må vi vinne for å overleve.

FAKTA

SANDVIKEN – MEDKILA 0 – 3 (0 – 2)

Stemmemyren kunstgress

19. runde, Toppserien kvinner

TILSKUERE: 136. DOMMER: Monica Larsen, Bækkelagets SK.

GULT KORT:

MÅL: 0 – 1 Elisabeth Jeppesen (13), 0 – 2 Jeppesen (16), 0 – 3 Janett-Marlen Aloyseous (90).

SANDVIKEN (4-4-2): Ane Fimreite – Helene Gloppen, Marita Salbu, June Hammersland, Isabelle Gjerde – Kine Tonning (Anja Barwinsky fra 75.), Emilie Andersen (Sara Eriksen fra 82.), Mia Kristin Nygard, Sunniva Lillestøl – Andrea Thun (Silje Torvanger fra 75.), Melissa Bjånesøy.

MEDKILA (4-4-2): Ashley Thompson – Ida Jeanette Fjordbakk, Ane Walsøe, Lise Grønvoll, Mette Skau (Sigrun Dybvik fra 66.) – Marita Iversen, Victoria Ludvigsen, Cesilie Andreassen (Janett-Marlen Aloyseous fra 69.), Keara Thompson – Rosie Malone-Povolny, Elisabeth Jeppesen (Lise Linaker fra 78.).