Hellas vant EM i 2004 da de slo Portugal 1-0 i finalen på Estádio da Luz i Lisboa. Spissen Angelos Kharisteas ble matchvinner, og Otto Rehagel og hans disipler regjerte plutselig på toppen av Fotball-Europa.

Men ti år senere ble grekerne ydmyket på eget gress da miniputten Færøyene vant 1-0 i EM-kvaliken og påførte grekerne sitt tredje strake hjemmetap i EM-kvaliken.

— Uvirkelig

Det tok ikke lang tid før meldingen kom om at trener Claudio Ranieri var ferdig. Tapet for landet som er rangert som nummer 187 på FIFA-rankingen var dråpen som fikk det til å renne over.

Hellas, som røk ut etter gruppespillet i VM i Brasil i sommer, har tapt hjemme for Romania, Nord-Irland og Færøyene i kvaliken til EM i Frankrike i 2016.— Dette er helt klart blant tidenes største sensasjoner. Jeg har problemer med å se noen som er større. De møtte en VM-deltager fra i sommer på bortebane. Så å si at det er imponerende blir et understatement. Uvirkelig er et riktigere begrep, sier Aftenpostens fotballekspert Lars Tjærnås.

- Riktig å fjerne Ranieri

I denne videoen fra garderoben etter kampen, gjengitt av Daily Mail (ekstern lenke), kan du se Færøyene-spillerne feire seieren.

- Var det riktig å kvitte seg med Claudio Ranieri?

— Ja. Ikke bare på grunn av tapet i går isolert sett. Men fordi det var kvaliktap nummer tre mot land de bør og skal slå hjemme minst ni av ti ganger. Av og til er nok nok. Det var det utvilsomt her, sier Tjærnås.

Dermed fortsetter Ranieri trenden med å få sparken. Tidligere er han blitt kastet på dør i klubber som Chelsea, Roma, Valencia, Inter og Monaco.