Egil Østenstad opplevde en av sine tyngste dager da han sa opp jobben som sportsdirektør i Viking onsdag.

-Det var godt å bli ferdig med gårsdagen, men jeg føler ingen form for lettelse, sier Østenstad til Aftenbladet dagen derpå.

-Hvorfor ikke?

-Kall meg gjerne sta eller dum, men jeg tror på strategien og måten Viking jobber på. Men samtidig ser jeg jo at manøvreringsrommet ville blitt mindre og mindre etter hvert som tiden gikk uten resultater. Dermed måtte jeg tatt høyde for endringer og deretter gått på kompromiss med meg selv, forklarer Østenstad.

-Hvordan var det å komme på jobb torsdag?

-Jeg har aldri gruet meg til å gå på jobb i Viking. Det gjorde jeg heller ikke torsdag. Jeg gledet meg. Men dagen før gruet jeg meg til å fortelle at jeg skulle si opp, svarer han.

Han ramser opp tre punkter som sentrale i arbeidet klubben jobber etter.

Utvikling av spillere, investere i spillere utenfra fra et definert område som kan bli bedre — og plusse på med lederstjerner.

-Men det kan være jeg ikke har rett. Nå åpnes det for andres syn, sier Østenstad.

I løpet av onsdagen tikket det inn drøssevis med sms-meldinger og eposter til den avtroppende sportsdirektøren.

Han brukte kvelden på å svare.

-Jeg har fått ekstremt mange meldinger. Det var lite å kjeft å få. Jeg er ikke verre enn at jeg synes det var flott å få disse på en tøff dag, legger han til.

Han understreker på det sterkeste at det ikke ligger noen form for påvirking eller interne oppfordringer bak valget om å trekke seg. At avgjørelsen ene og alene var hans egen.