Stavanger Oilers — Stjernen 2-0

DNB ARENA: Keeper Ruben Smith holdt nullen i sin andre kamp på rad da Oilers slo Stjernen komfortabelt 2-0 i Stavanger torsdag kveld.

— Det føles veldig godt å levere en solid prestasjon i serien igjen. Vi har spilt stabilt og bra bakover i de siste to kampene. Erfaringen vår fra Champions Hockey League er at den defensive tryggheten må ligge i bunn for å vinne, og nå ar vi innsett at det samme gjelder her hjemme også, sier Oilers-keeper Ruben Smith til Aftenbladet etter å ha holdt nullen i sin andre kamp på rad.

Først i CHL-kampen borte mot SC Bern tirsdag, deretter mot serieleder Stjernen i DNB Arena torsdag kveld.

— Vi har et bra system og forsvarsspill, og når det er på plass vet vi at vi har ferdigheter til å score mål også. Det føles absolutt som om denne kampen var et skritt i riktig retning. Nå er det godt å vite at vi har en ny hjemmekamp foran oss mot Storhamar og at vi slipper å legge ut på tur igjen allerede lørdag, sier Smith.

Bare dager etter den smått sensasjonelle 2-0-seieren over Bern var Stavanger Oilers torsdag tilbake på hjemmeis og klar for en ny kamp i eliteserien, denne gangen mot serieleder Stjernen.

Oilers hadde før kampen, tross fantastiske resultat i Europa,slitt med å levere i den hjemlige serien. I forrige hjemmekamp avga de poeng mot nederlagsdømte Manglerud Star.

Solberg-scoring

Det var imidlertid et langt mer solid Oilers som entret isen i DNB Arena torsdag. Oppgjøret mot østfoldingene startet riktignok litt tregt sett med Oilers-øyne. Hjemmelaget slet med å produsere sjanser, og hadde midtveis i den første perioden løsnet svært få skudd på mål. Utover i perioden festet imidlertid Oilers grepet om kampen, men da Stian Høygård og Peter Lorentzen pådro seg hver sin tominutters utvisning på rappen, fikk Stjernen sjansen i overtall i drøyt fire minutter.

Den grep de imidlertid ikke, og i spill fem mot fem fikk Petter Thoresens mer og mer overtaket på egen is. De store mulighetene uteble imidlertid og perioden så ut til å ende målløs da Oilers-back Henrik Solberg bare 50 sekunder før pause sendte av gårde et skudd som gikk direkte i mål bak Stjernen-keeper Henrik Haukeland etter forarbeid av Christian Dahl-Andersen og Kristian Forsberg.

Dermed ledet Oilers 1-0 til pause over laget de hadde 12 strake seirer mot på hjemmebane før torsdagens oppgjør. Stjernen hadde før kampen aldri tatt poeng i DNB Arena og tapt alle de fem oppgjørene i Oilers’ nye storstue med en samlet målforskjell på 33-5. ## Svakt overtall

Det ble også en langt mer fartsfylt åpning på midtperioden, og Oilers fortsatt det gode spillet. I løpet av de første to-tre minuttene hadde hjemmelaget allerede kommet til flere farlige sjanser, men Oilers-spillerne sløste med sjansene og slet stort med uttellingen.

Midtveis i perioden fikk Oilers muligheten i spill 5 mot 3 i halvannet minutt etter to kjappe Stjernen-utvisninger, men de regjerende norgesmesterne leverte svakt overtallsspill, og maktet ikke å øke ledelsen.

Mot slutten av perioden dalte tempoet veldig, og da heller ikke Dan Kissel satte sin kjempemulighet i mål, ebbet det ut med fortsatt 1-0-ledelse til Oilers etter 15-7 i skudd i 2. periode.

Oilers fikk tidlig i 3. periode en ny sjanse i overtall da Jesper Nipe ble utvist for Stjernen etter 43.29, men nok en gang satt verken pasninger eller skudd der de skulle for Oilers-spillerne, som manglet både presisjon og vilje i gjestenes sone. Da Stjernen pådro seg en ny tominutter snaut fire minutter senere og sørget for Oilers’ sjette overtall i kampen, valgte Oilers-trener Petter Thoresen derfor å ta time out.

Backenes aften

Det hjalp lite, og heller ikke denne gangen lyktes det for vertene med én spiller mer på isen.

Oilers var imidlertid svært solide i egen sone kampen gjennom, og det var ikke mange sjansene Stjernen produserte i løpet av den siste perioden. Og etter 53 minutter, i spill fem mot fem, lyktes hjemmelaget omsider i å øke ledelsen til 2-0 da Oilers' Petter Røste Fossen skjøt fra blå og pucken gikk direkte i mål etter forarbeid av Dennis Sveum og Martin Blakseth Huse, Flere mål ble det ikke i DNB Arena, og dermed er Oilers tilbake på vinnersporet i serien.