VIGO: — Før kampen sa jeg at vi har en sjanse mot Celta Vigo i én av ti kamper. Nå må vi gange det opp flere ganger. Vi får det enormt vanskelig, men vi har fortsatt en liten sjanse. Scorer vi før pause i Stavanger, lever håpet, sier en skuffet, men ikke helt knust Benny Lennartsson.

Han følte 3-0 tapet som et solid antiklimaks, etter en kamp hvor Viking spillemessig ikke på noen måte gjorde seg bort, men ble straffet knallhardt for personlige feil. Både 1-0 og 2-0 kom som følge av hurtige Vigo-overganger, der Viking mistet ballen i angrep. 3-0 var resultatet av at Erik Fuglestad feilet i et mottak utenfor egen 16 meter. Benni McCarthy utnyttet tabben til det fullkomne.

I natt, tilbake på hotell Ciudad de Vigo sammenfattet Benny sine tanker overfor Aftenbladet.

— Det var bevisst at vi lot Vigo ha ballen mye. Teknisk er laget oss helt overlegne. Men sjansemessig skapte de ikke all verden, og de to første målene kom på et tidspunkt der det så ut som vi hadde relativt bra kontroll. Derfor føles det tungt at de er så effektive. Vi kunne faktisk tatt ledelsen på Trygve Nygaards heading i kampens andre minutt, mener han.

3-0 betyr at muligheten til avansement er mer teori enn realisme.

— Likevel skal vi skal gjøre et forsøk. I Stavanger får ikke Celta Vigo trille ball på silkeunderlag. De møter vanskelige baneforhold, og vi skal stresse dem. Ikke hodeløst, da får vi enda et mål i fleisen, men vi skal sette deres defensive midtbanespillere under press helt fra start. Så er det bare å håpe på en tidlig scoring. Vi scoret fire mot Chelsea. Det kan jo skje igjen, drømmer han.

- Kostbare feil

Spillerne vil også gjøre en helhjertet bestrebelse, selv om 3-0 var tungt å sove på: - Vi spilte en bedre bortekamp enn mot Chelsea, men oppnådde et mye dårligere resultat. Og kanskje nettopp dette som er forskjellen på oss og et lag som Vigo. De utnytter de få sjansene de oppnår kynisk og rått, oppsummer kaptein Brede Hangeland.

Han fikk følge av Erik Nevland:

— Vi har nesten like mange målsjanser, men det er bare Celta Vigo som får uttelling. Defensivt syntes jeg vi nemlig spilte solid, resultatet til tross. Mot norske lag hadde vi sannsynligvis ikke blitt straffet for feilene, men på dette nivået er det nådeløst å begå den minste blunder, sier Viking-spissen.

- Må tro

Når den største skuffelsen har lagt seg, håper Viking at optimismen kan bygges opp i løpet av de 13 dagene som gjenstår før returkampen: - Celta skal ikke få ro ett eneste sekund i Stavanger. Vi må bruke en tung bane, med langt gress, til vår fordel, og jage dem høyt. Kanskje kan en tidlig scoring hjelpe ytterligere? Så er det bare å håpe at vi også kan ha litt flaks. 3-0 er mye å hente inn. Men umulig? Nei. Vi må være sterke i troen, formaner Erik Fuglestad.