For 350 dager siden sendte Brann Tromsø ned i 1.-divisjon. I dag spilte ”Gutan” seg opp i eliteserien igjen.

Olsen-sjanse

Alfheim var kledd til fest da Fredrikstad gjestet Tromsø søndag ettermiddag. Etter å ha sviktet borte mot både Bryne og Sandefjord hadde «Gutan» muligheten til å sikre opprykket foran sine egne supportere.

Men det startet ikke så veldig lystig. I 1. omgang var det Dag Alexander Olsen som fikk kampens første mulighet. Fra 14 meter sendte han ballen rett i klypene på Benny Lekström.

Men dette skulle bli Tromsøs dag. 4.414 tilskuere manet ”Gutan” til kamp, og ville være med på å sikre opprykket.

Elegant lobb

Etter hvert tok hjemmelaget over, og etter 23 minutter eksploderte stemningen på Alfheim stadion. Jonas Johansen fikk ballen på 30 beter, og tok den med seg fem meter før han elegant chippet ballen over en utrusende Jon Masalin og i mål.

Like etter hadde Magnus Andersen muligheten til å doble ledelsen, men hans chip ble reddet på streken. Dermed var stillingen 1-0 da lagene gikk til pause.

2. omgang åpnet med et smell. Kun to minutter var spilt da Simen Wangberg headet ballen i tverrliggeren.

Det var stort sett alt Tromsø hadde å bidra med i 2. omgang. Resten av omgangen ble en transportetappe mot eliteserien mot et særdeles blekt Fredrikstad-lag.

Det gjør at TIL igjen er tilbake på det øverste nivået i norsk fotball, og årets siste hjemmekamp ble en skikkelig jubeldag for Tromsø IL.