Vi er blitt vant til å se en illsint Jose Mourinho, og jammen var han det også på fredagens pressekonferanse.

Chelsea møter London-nabo West Ham lørdag, men på pressekonferansen var det noe annet som kom i fokus.

Den 52-årige Chelsea-manageren er kraftig oppgitt etter at han ble forfulgt av to tenåringer på gaten i Vest-London denne uken. Tenåringene tok video på mobilene sine mens de fulgte etter en tydelig irritert Mourinho. Mobilvideoene havnet selvsagt i pressen.

Svarer med samme mynt

Chelsea har beskrevet hendelsen som en krenking av Mourinhos privatliv. Og portugiseren selv liker dårlig at engelske medier videreformidlet videoene.

— Dere får ikke flere morsomme og gode overskrifter av meg, sier Mourinho ifølge The Guardian.

— Jeg skal behandle deres sjefer på samme måte som de behandler meg. Ingen respekt, ingen respekt. Når det gjelder fotball kan jeg takle enhver form for kritikk, også det som er idiotisk. Men jeg liker ikke at dere bringer privatlivet mitt og idiotiske ting frem i søkelyset. Det fører til at vi får et rent profesjonelt forhold, sier han.

En Chelsea-talsmann sier at Mourinho er kjent med at han kan bli filmet på offentlig sted, men at tenåringene fulgte etter Chelsea-manageren i 20 minutter og at de stadig avbrøt Mourinhos private telefonsamtale.

Møter et formlag

Regjerende seriemester Chelsea er nummer 12 på Premier League-tabellen. De slo Aston Villa forrige lørdag, og spilte i midtuken 0-0 mot Dinamo Kiev i Champions League.

West Ham på sin side har fått en drømmestart på sesongen under Slaven Bilic, og laget er nummer fire.

— De er regjerende mestere og han er den beste manageren. Jeg ser frem til kampen, sa Bilic da han møtte pressen torsdag.

— Jeg vet at Mourinhos lag alltid er sultne. Ingen forventet at de skulle være der de er nå, men noen ganger skjer det i fotball. Jeg har sett alle kampene de har spilt. Hvis det var noe stort som var feil ville han vært den første til å se det. Jeg tror de ender blant topp 4, sa kroaten.