I TIL har man varslet at man i vinter vil diskutere en sterkere satsing på damesiden. Klubben er én av fem klubber som er involvert med Troms Fotballkrets for å styrke toppsatsingen på damesiden i byen — med bedre samarbeidsklima og ett - foreløpig udefinert - «satsingslag» i byen.

Suksess i sør

— Erfaringen vår er veldig god. Det skaper en entusiasme utover det å bare ha et herrelag. Vi har også mange jenter som spiller fotball. Alle setter på en måte pris på at det er både et herre- og damelag der. Vi har hatt en styrebeslutning på at vi skal satse på damefotball, selv om vi må akseptere at det koster en del penger, sier styreleder i Stabæk Fotball, Espen Moe.

I dag domineres Toppserien av klubber som har velklingende navn fra lang tid i toppen av herrefotballen. LSK Kvinner, som riktignok foreløpig er organisert i en egen klubb, og Stabæk tok gull og sølv. Vålerenga ble nummer syv i årets serie.

Da Stabæk fikk et topplag på damesiden i 2009, var satsingen helt adskilt fra resten av klubben.

— Alt var organisert som egen enhet med eget budsjett og alt administrativt måtte man sørge for selv. Nå er vi helt integrert, sier Richard Jansen i Stabæk Fotball.

Skaper godvilje

I dag inngår ikke Stabæk sponsoravtaler som er øremerket kun herre- eller damelaget.

— Noen sponsorer synes det er viktig at vi har to lag. Andre sponsorer synes ikke det er så viktig, men vi fraviker ikke det: Vi forhandler kun sponsoravtaler som omhandler begge lagene, sier Espen Moe.

Som dessuten legger til:

— I dialog med politiske myndigheter så merker vi at de setter pris på at vi har damelag, sier Stabæk-lederen.

Richard Jansen mener Stabæk-damene drar stor fordel av synergien med topplaget på herresatsingen.

— Det gir oss mer tilgang til støttefunksjoner, som fysioterapi. Selv om det er øremerkede personer som har de forskjellige lagene, så er det alltid noen til stede, sier han.

Tydelig råd

I Stabæk kan ikke rådet de sender nordover misforstås.

— Det beste de gjør er å bli en del av TIL. Da får de et profesjonelt apparat rundt seg. TIL må ikke tenke kortsiktig. De må tenke langsiktig og synergieffekter, sier Espen Moe.

— Det høres litt flosklete ut, men ut fra et samfunnsansvar så tenker vi at når vi er en så stor klubb som vi er, så skal vi også ha et bra damelag og gi jentene mulighet til å oppfylle drømmene sine, avslutter han.