De fem ukene spres over tre etapper, og de fire første ukene er i klubbens egen regi. Uken i La Manga er etter serieforeningens opplegg.

8. januar er det klart for den første etappen med treningsleir i Spania. Turen går til Malaga, og der skal laget trene i to uker, før det så blir to uker hjemme. Så skal laget på ny tur til Spania, før det blir det vanlige oppholdet i La Manga.

— Spillerne har sagt seg villig til å betale en betydelig del av de to oppholdene i Malaga selv. De skal også jobbe noe dugnad for ulike bedrifter. I tillegg har vi fått sponsorer som går inn med ekstra penger. Det er viktig å understreke at oppholdene ikke koster Bryne FK én krone, sier Bryne-trener Reine Almqvist til Jærbladet. Han er redd folk skal oppfatte dette galt og tro at klubben har penger til å reise utenlands, men ikke til å hente inn nye spillere.

— Jeg håper folk forstår at det ikke er klubbens penger vi bruker. Spillerne er villige til å betale for skikkelige treningsforhold, det er ikke slik at de bare forlanger, understreker Almqvist.

Det er gjennom kontakter i Spania treneren har ordnet billig opphold og treningsbane for laget sitt. Stedet Bryne skal til ligger utenfor den kjente turistbyen Malaga sør i Spania.

— Slik situasjonen er, er det viktig å få mest mulig ut av troppen ved å kunne trene skikkelig, mener Almqvist, som ikke ville lagt ut på alle disse turene hvis laget hans hadde hatt en hall å trene i.