Barcelona-Real Madrid 2-1

Det skal fortsatt spilles 10 serierunder i La Liga og mye kan skje. Men med seier i «El Clásico» og fire poengs ledelse til erkerival Real Madrid, er Barcelona på gullsporet.

— En helt vill kamp. Real Madrid avsluttet den første omgangen best og det er fortsatt ikke avgjort, mente Barcelonas Javier Mascherano.

— Vi burde avgjort kampen i første omgang. Men det skiller bare fire poeng, og vi gir ikke opp, sa Real Madrids Sergio Ramos.

— Å vinne ligaen er blitt vanskeligere. Vi er fire poeng bak, men vi gir ikke opp. Om vi kommer til å fokusere på Champions League? Nei, serien er ikke ferdig, uttalte Real madrid-manager Carlo Ancelotti.

Men først og fremst var dette en utskjelt fotballspiller fra uruguay sin store kveld.

Luis Suárez debuterte for Barcelona i «El Clásico» 25. oktober med 3-1-tap i Madrid.

MATCHVINNER: Luis Suárez satte inn 2-1-scoringen som senket Foto: NTB scanpix

Fem måneder senere ble 28-åringen matchvinneren da Barcelona slo Real Madrid 2-1 i den opphetede tungvektsduellen foran nesten 100.000 tilskuere på Camp Nou. Og er det noe katalanere vet å dyrke er det helter i «El Clásico».Og for en opptur det var for 28 år gamle Suarez, som bet litt for godt fra seg under fotball-VM i fjor sommer og ble sendt hjem i skam.

Men det var glemt i Barcelona sent søndag kveld. For nå kjenner Suarez og Barcelona lukten av klubbens seriegull nummer 23. ## Midtstopper stod fram

Verdens største klubbkamp med verdens største stjerner i hovedrollene.

Det var MSN (Messi, Suarez, Neymar) mot BBC (Benzema, Bale, Cristiano Ronaldo).

Har verden tidligere sett en fotballkamp med så mange offensive stjerner samlet?

Det spørsmålet kan diskuteres.

Men da «El Clásico» tok fyr for alvor var det en midtstopper som sto frem. Jérémy Mathieu har innrømmet at han røyker, men det var ikke noe galt med pusten da han løp fra Real-stopper Sergio Ramos etter et perfekt slått frispark fra Lionel Messi.

Messis frispark var presist. Mathieus heading oste av vilje og kraft. 1-0 til Barcelona og ett poengs forsprang på tabelltoppen var blitt til fire.

Real Madrid har fått mye verbal juling etter en svært dalende formkurve etter nyttår.

Med tap ville hovedstadsklubben få det tungt i jakten på klubbens seriegull nummer 33. Ikke helt umulig, men svært vrient.

Real Madrid slo tilbake

Real Madrid reiste seg etter trøkken. Fra Barcelonas ledermål etter 19 minutter og ut første omgang var Cristiano Ronaldo og hans lagkamerater best i tungvektsduellen på Camp Nou.

Det var høy temperatur, det var teatralske fall, det var mye sutring, det var like intenst som det alltid pleier å være i «El Clásico». Pepe og Suárez var i tottene på hverandre, de fikk begge hvert sitt gule kort, og den siste timen av oppgjøret fikk et nytt spenningsmoment: Ville begge få fullføre kampen?

Men oppe i all den pinlige klagingen og filmingen, som varte kampen ut, ble det også tid til fotball. God fotball.

Etter en drøy halvtime utlignet Real Madrid. Det var fortjent. Og det var vakkert. Luka Modric slo en stikker til Karim Benzema, franskmannen hælsparket ballen inn til Cristiano Ronaldo, som takket og bukket for pasningen og tuppet ballen i mål.

Gjestene ville ha mer, de skapte store sjanser, og de fikk et mål fra Gareth Bale korrekt annullert.

Ventet på Messi

Men hvor var Messi? Argentineren var OK, men ikke i nærheten av det nivået han viste i midtuken mot Manchester City.

De 98.760 tilskuere ventet på at Messi skulle presentere seg.

Men det var en annen i katalanernes stjernetrio på topp som skulle gjøre det.

Dani Alves leverte en utsøkt bakromspasning fra backplass.

Mottaket og førstetouchen til Luis Suárez var briljant. Uruguyaneren løp seg fri fra Real-stopperne og plasserte ballen i lengste hjørne.

Det var Suárez' åttende mål på de ni siste kampene, og det var en prestasjon av det praktfulle slaget.

Om Real Madrid var best i den første omgangen, var vertene hakket hvassere i den andre. I perioder var det klasseforskjell.

Derfor var seieren også av det fortjente slaget.