LA MANGA (Aftenbladet): Mens klubbvenninnene hutrer seg gjennom februartreningene på Klepp, kan Maria og Therese utfolde seg i 16-17 behagelige varmegrader under en blå himmel, og med grønt gras under knottene. Slikt gir inspirasjon under den tyngste treningsperioden før seriestart.

— Det er kanonkjekt å være her nede, og et flott avbrekk i vintertreningen, innrømmer de to Klepp-spillerne overfor Aftenbladet. Maria var med i grunntroppen som landslagstrener Gøril Kringen tok ut til landskampene mot Kina, USA og Japan, mens Therese kom inn etter et avbud.

— Kina trakk seg fra denne turneringen, slik at vi nå bare spiller mot USA (lørdag) og Japan (mandag). Fram til det skal vi trene godt, sier Thorisdottir til Aftenbladet.

Et vondt kne satte en stopper for hennes håndballkarriere i Sola. Derimot har hun ingen problemer med fotballspill i Klepp og på U23-landslaget.

- Jeg er litt usikker på hvor jeg står på landslaget, men håper å få spilletid i kampene her nede , sier 22-åringen.

Flere forsterkninger

Derimot er både hun og Therese Sessy Åsland optimister på Klepps vegne.

I løpet av vinteren er laget forsterket med søstrene Hege og Tuva Hansen, som har returnert fra Arna-Bjørnar, talentfulle Andrea Norheim har kommet fra Bryne og Klepp har hentet den islandske landslagsspissen Katrin Asbjørnsdottir. Birte Svines fra Staal Jørpeland er også ny i grønt. Da tåler klubben at spissen Line Smørsgård Krogedal har forsvunnet til Liverpool Ladies.

— Jeg synes det ser bra ut. Denne sesongen tror jeg vi kan vi har en sjanse til å kjempe på øvre halvdel. Vi er styrket i alle ledd, mener Maria Thorisdottir.

Også Therese Sessy Åsland gleder seg til sesongstart:

— For oss blir det viktigste å forbedre oss på bortebane. Der var vi for svake i fjor. Men jeg synes det ser bra ut nå, sier 19-åringen til Aftenbladet.