Heidi Løke har pådratt seg et brudd i foten og mister EM-kvalifiseringskampene i håndball i juni, men OL skal ikke være i fare.

På trening med sin ungarske klubb Györ mandag hoppet strekspilleren etter en ball og landet på foten til en medspiller.

– Det resulterte i et kraftig overtråkk, og hun har pådratt seg et lite brudd i bakre del av hælbeinet, samt en leddbåndsskade, sier landslagslege Anne Froholdt tilhandball.no.

Uhellet inntraff på siste trening før siste sluttspillkamp for Györ.

– Jeg synes det er utrolig kjedelig at det skjedde nå på tampen av klubbsesongen, men det finnes mye alternativ trening jeg kan gjøre. Jeg skal trene godt for å bli klar igjen til neste samling, sier Løke til Norges Håndballforbunds nettsted.

Da tenker hun på oppkjøringsleiren til OL, med turnering i Ulsteinvik, i juli.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson må erstatte Løke i kvalifiseringskampene mot Hviterussland og Litauen i begynnelsen av juni, men han håper at han snart har nøkkelspilleren tilbake på banen.

– Det er ubeleilig når slikt skjer, men det må vi alltid være forberedt på. Nå ønsker vi Heidi riktig god bedring, sier han.

Tirsdag kveld avsluttet Györ sesongen som ungarsk sluttspillmester med 27-21-seier borte mot erkerivalen FTC i Budapest. Ida Alstad (3 mål), Linn Jørum Sulland (2) og keeper Kari Aalvik Grimsbø var alle på banen for Györ, og Løke poserte også med sin gullmedalje påjubelbildetetterpå.

Oppsal-spiller Vilde Mortensen Ingstad rykker inn i landslagstroppen til EM-kvalifiseringssamlingen. Troppen samles kommende søndag og møter Hviterussland 1. juni (i Minsk) og Litauen 4. juni (i Oslo Spektrum). (©NTB)