TRONDHEIM (adressa.no): Klokken 10 mandag morgen ble spillerne innkalt til møte på Brakka. Der fikk de beskjeden om at Perry er ferdig som RBK-trener.

En beskjed Perry selv hade fått på morgenkvisten.

— Han tok det rakrygget og profesjonelt, sier Ivar Koteng til adressa.no

Og fortsetter:

— Det er prestasjonene som har vært for svake. Det er bakgrunnen, sier styreleder Ivar Koteng til adressa.no

- Spillerne mener vi handlet rett

Adressa.no vet at spillermisnøyen mot Perry har vært stor i det siste, og har eskalert etter at vi omtalte saken 6. juni.

Dette bekrefter også Koteng langt på vei.

— Vi har fått inntrykk av at spillerne mener vi har gjort det rette, sier han.

Korttidsløsning ut sesongen

Nå blir det presentert en midlertidig løsning ut sesongen, med en ekstern hovedtrener, og en intern assistent. Den interne assistenten er ikke Bård Wiggen.

— Det kan bli klart allerede til morgendagens trening. Det blir en hovedtrener utenfra, men med en intern løsning som assistent, bekrefter Koteng.

Styremøte fredag kveld

Det var på et ekstraordinært styremøte fredag kveld at styret besluttet å sparke Perry. Lørdag morgen - to dager før Perry selv fikk vite at han var ferdig - startet den aktive jobben med å finne en midlertidig løsning, en jobb som fortsatt pågikk da adressa.no snakket med Koteng for andre gang mandag, i 11-tida.

— Det er derfor vi ikke har kunnet presentere noen. Vi jobber fortsatt med en kandidat, og håper å ha dette på plass i løpet av dagen, sier han.

Nils Arne Eggen er ikke denne kandidaten

- Hvordan er det å måtte sparke trenere igjen?

— Det er todelt. Det er vanskelig å sende folk hjem, samtidig har jo trenere godt betalt for den risikoen. Nå har vi intenst forsøkt i to måneder å få til forbedringer, men det har vi ikke lyktes med, sier Koteng, som tar selvkritikk på at prosessen før Perry-ansettelsen før jul 2012 tok for kort tid.

— Vi skal jobbe grundigere denne gangen. Det kan ta flere måneder, men vi håper å ha det på plass i god tid før jul, sier han.

- Gjelder fortsatt «tilbake-til-røttene»-tanken?

— Hvis du tenker på 4-3-3, er det ikke noe krav til det overhodet. Men vi ønsker å spille attraktiv og angrepsvillig fotball. Det gjelder også i fortsettelsen, sier han. PS! Styrelederen opplyser at det ikke vil bli noen formell pressekonferanse i dag. Heller ikke med Perry.