Mens lyskeplager har satt den svenske keeperen ut av spill i flere kamper både i sommer— og høstsesongen, er det nå en delvis avrevet muskel i skulderen som setter en stopper for Marcus Sahlman.

Mistet nattesøvnen

– Jeg fikk et spark i skulderen mot Aalesund og plagene ble bare verre i forrige kamp mot Molde. Derfor har jeg ikke kunne trene skikkelig siden den tid, sier en oppgitt Sahlman etter at torsdagens treningsøkt på Alfheim er unnagjort.

Mens resten av lagkameratene spilte 11 mot 11, måtte Sahlman stort sett nøye seg med løpetrening på Alfheim-matta.

Jeg testet meg litt i keepersituasjoner i dag, men fant fort ut at det ikke gikk. Det gjorde rett og slett altfor vondt , påpeker Sahlman, som siden Molde-kampen har slitt med å få sove på grunn av skulderen.

– Natt til i dag var første natt på lenge at jeg fikk sove skikkelig. Tidligere har jeg hatt så vondt i skulderen at jeg har våknet hver gang jeg skulle snu meg, forklarer svensken.

Blir neppe klar

Dermed ser situasjonen alt annet enn lys ut med tanke på å bli spilleklar til søndagens kamp mot Sarpsborg.

– Det kjennes tvilsomt ut. Da må jeg i så fall bli betraktelig bedre enn det jeg er nå.

Skal man tro TILs fysioterapeut, André Sørensen, må det nærmest et mirakel til for at Sahlman skal bli spilleklar.

– Sjansen for at han skal kunne spille er liten. Da må det skje noe helt utenom det vanlige, konkluderer Sørensen.

– Frustrerende

Så langt i år har Sahlman måtte stå over tre seriekamper grunnet skadeplager, samt at han har forlatt banen i ytterligere to kamper.

At han nå går glipp av enda en kamp, liker svensken svært dårlig.

– Det er klart det er frustrerende. Det har vært mye drit i det siste, først lyskeplagene og nå dette. Samtidig er det lite jeg kan få gjort noe med, i og med at begge skadene skyldes ytre faktorer, og at det dermed ikke er slik at jeg har blitt skadet på grunn av dårlig treningsgrunnlag eller mangel på restitusjon , påpeker han.