STADE DE FRANCE (Aftenposten): — Nå kan festen endelig starte. Dette har vi sett frem til helt siden vi kjøpte billetter i januar, sier de fire kompisene Michael, Alain, Steve og Olivier, som har kjørt de 50 milene fra Strasbourg til Stade de France for å se kveldens EM-åpning mellom Frankrike og Romania.

21: FØLG KAMPEN HER.

Dempet stemning

Stemningen har vært dempet i Paris de siste dagene. Frankrike og landets hovedstad har høy beredskap på grunn av terrorfaren. Samtidig er det blitt streiket både i jernbaneverket og ved avfallsanleggene.

Og når fotballandslaget, etter alle skandalene de 10 siste årene, fortsatt ikke har gjenopprettet folkets tillit, er det kanskje ikke så rart det ikke har vært full EM-feber i Paris.

Men i dag, når mesterskapet endelig starter, minner Paris om en EM-by. Søppelkaoset det har vært skrevet mye om, så vi ikke mye til etter å ha ruslet rundt i tre timer i sentrum i formiddagstimene.

Sentrum var skinnende rent og pyntet til fest. Det var franske flagg i butikkvinduene og folk gikk rundt med franske landslagstrøyer.

Fire-timer før kampstart begynte folk å sige inn mot Stade de France. Godt voktet av væpnet politi.

- Vinner 3-1!

Vi møtte guttegjengen fra Strasbourg, som var dresset opp med trøyer, flagg - og masker med franske farger.

— Vi vinner. Vi vinner 3-1. Giroud, Payet og Griezmann scorer. Vi har et velg ungt og godt lag. Vi er favoritter til å vinne EM.

- Men hva om Frankrike ikke kommer til finalen?

— Det er umulig å forestille seg. Vi kommer til finalen. Vi tenker ikke på noe annet, svarer kvartetten i kor.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport og få gratis samlivsråd for sommeren, alt du trenger og ikke trenger å vite om EM i Frankrike: