Spekulasjonene rundt Per Joar Hansens videre trenergjerning har blitt brakt på bane, etter at det tidlig ble klart at han takket nei til videre kontrakt med AaFK. En konkret klubb som er nevnt er Rosenborg, og en assistenttrenerrolle.

— Det ønsker jeg ikke å kommentere, er det eneste han sier, etter at AaFK hadde tapt mot nettopp Rosenborg.

Det han imidlertid vil snakke om er sine to år som skipper for AaFK-skuta.

- AaFK er en flott klubb å jobbe i. Begge sesongene har vi klart hovedmålsettingene våre. Først rykket vi opp fra 1. divisjon, så klarte vi å beholde plassen i eliteserien. Hele klubben fortjener ros for det som er gjort, og det vi har prestert, sier han.

- Så du føler du har vært en suksess i AaFK?

— Det er ikke jeg som har gjort jobben. Det er klubben som har gjort jobben. Jeg er bare én brikke i helheten, svarer han ydmykt.

I sin oppsummering av sine to år som AaFK-trener kan ”Perry” tydeligvis ikke få fullrost klubben og byen som han nå skal forlate nok.

- Støtten som er rundt laget og klubben er enorm. I Ålesund er det en unik ramme rundt kampene, og publikum viser et enormt engasjement. Det har vært to fine år, understreker han. Selv om han gjerne hadde sett at avskjedskampen hadde gitt poeng.

— Jeg synes spillerne stod opp, og de skal ha ros for gjennomføringen. Vi begynte best, men Rosenborg tok over midtvegs i 1. omgang. I 2. omgang ble det vanskelig etter at vi ble 10 mann, men spillerne stod likevel på. Og sjanser til å kunne kapre poeng skapte vi.