STAVANGER OILERS – FRISK ASKER 4-5 e.str. (0-0, 3-0, 1-4):

DNB ARENA (Aftenbladet): - Det er jo alltid bittert når vi taper. Men måten vi taper på — altså vi gir motstanderen fire scoringer i den tredje perioden da vi leder 3-0. Det er ikke et topplag verdig. Nå må vi se oss selv i speilet, og se at hvis vi presterer sånn, så er vi ikke noe topplag, sier Oilers-keeper Ruben Smith.

- Så du mener at Oilers ikke er noe topplag, per nå?

— Når vi leder 3-0, og ikke klarer å vinne en kamp, så presterer vi ikke som et topplag. Vi har mye å hente i mange momenter. At vi taper denne kampen er jo rett og slett bare vår egen feil. All honnør til motstanderen, for de gir aldri opp, sier Smith.

— Selvfølgelig er vi ikke noe topplag nå. Vi må jo vinne kamper for å være et topplag, sier Oilers-trener Petter Thoresen.

- Skrur av bryteren

Oilers ledet 3-0 etter to periode hjemme mot Frisk Asker. Men istedenfor å kontrollere inn en komfortabel ledelse i den siste perioden, mistet hjemmelaget fullstendig konsentrasjonen.

Frisk Asker hadde ikke gitt opp – det fikk Oilers for alvor merke. Først reduserte de til 2-3. Oilers våknet og økte til 4-2, før de falt tilbake i søvn. Friskest var bortelaget og Jonas Johansson.

4-4 var fasiten etter ordinær tid. Ingen mål i spilleforlengningen ble etterfulgt av to Frisk-mål på i straffeslag-konkurransen.

- Vi skrur av bryteren på 3-0. De to første målene gir vi vekk, fordi vi er nonchalante. Vi tror at når vi har 3-0, så skal dette være plankekjøring. Vi gir de pucken , sier Smith.

Han mener at Oilers i alle fall burde klare å spille kampen ferdig da de ledet 4-2. — Det er drit dårlig at vi ikke klarer det, sier Smith, og legger til:

— Det er skummelt at et lag med så mange seniorspillere kan variere så mye i prestasjonene.

- Skremmende

Frisk Askers tre mål i fem mot fem kom alle etter at Oilers mistet pucken i egen sone.

— Vi kan ikke gi bort mål på den måten. Motstanderen får så mange billige sjanser mot oss fordi vi slurver. 40 skudd i mot er for mye på hjemmebane. Ruben (Smith) redder oss flere ganger, faktisk, sier Thoresen.

- Det er skremmende at vi klarer å lede en kamp 3-0, også at vi skal være så slurvete i de siste 20 minuttene , oppsummerer Thoresen.

Etter fire strake seiere, daler formkurven til Oilers igjen. To strake tap er fasiten nå. Til helgen skal Oilers til Fredrikstad for å møte Stjernen.

— Vi må bare lære av dette nå. Vi har gjort dette nok før i år. Vi kan ikke gi fra oss pucken slik, sier Thoresen.

PS! Kveldens kamp ble omtalt som «TV-aksjonskampen». Idéen gikk ut på at privatpersoner og bedrifter kunne melde seg på og bidra med 200 kroner per Oilers-mål. Oilers sine fire mål dro inn totalt 60.000 til årets TV-aksjon. I år går pengene til Nasjonalforeningen for folkehelsen sitt arbeid med demens.